KAŠTELANI VJERNI HDZ-U
Nakon što su obrađena sva biračka mjesta poznati su neslužbeni rezultati izvanrednih parlamentarnih izbora, HDZ osvaja 61 mandat, Narodna koalicija 54, Most 13, Živi zid 8, IDS 3, Bandić 2, HDSSB 1 i Glasnović 1saborski mandat.


Rezultati iz Kaštela (Klikni na graf za detaljnje rezultate):

Raspored mjesta u Saboru...

Ovako je birala naša 9. izborna jedinica...

U sabor iz 9. izborne jedinice ulaze...

IZBORI IZ MINUTE U MINUTU:

00.22 - Obrađeno je 71,25 posto biračkih mjesta.Rezultati su sljedeći:
Narodna koalicija - 54
HDZ i partneri - 61
Most - 12
Živi zid - 8
IDS/PGS/RI - 4
Bandić Milan 365 - 2
HDSSB - 1
Nezavisna lista Željko Glasnović (dijaspora) - 1
 
23.59 - Nakon 61% obrađenih biračkih mjesta prednost HDZ-a u odnosu na Narodnu koaliciju ponovo se povećala na 9 mandata. Sada HDZ osvaja 62, a Narodna koalicija 53 zastupnička mandata. Raspored mandata ostalih stranaka i koalicija ostao je isti.

 

23:38 - Ivan Vilibor Sinčić komentirao je preliminarne rezultate. Poslana je jasna poruka da je moguća Hrvatska bez HDZ-a i SDP-a na vlasti, poručio je Sinčić, dočekan gromoglasnim pljeskom i uzvicima. "Naše vrijeme tek dolazi. Pozivamo sve na jedinstvo i uspjeh neće izostati", rekao je Sinčić.
Ivan Lovrinović komentirao je preliminarne rezultate. "Mi smo danas presretni, ali ovo je za nas očekivano. Mi smo najveće iznenađenje ovih izbora, a to smo rekli i prije mjesec dana, kad smo se počeli pripremati za ove izbore", rekao je Lovrinović.

23.33 - Obrađeno je ukupno 56,67 % biračkih mjesta. Prema podacima DiP-a, stanje u broju mandata za sada je nepromijenjeno.

23.06 - Preferencijalni glasovi Kaštelana, koji su zaokružili svoje sugrađane, kandidate na listama, nakon devet obrađenih biračkih mjesta pokazuju da su od 3643 glasa za HDZ, njih 1283 otišla Anti Sanaderu. Od 1093 glasa za Most 77 ih je dobio Ivan Rančić, a 22 Milija Baldić - Lukšić. Lista Živog zida na devet birališta dobila je 339 glasova, a o toga Jelena Bakotin 45, Jure Ugrina 9 i Ana Ljubica 5. Među 136 glasova za Pametno, Igor Skoko i Magdalena Kuzmić dobili su po jedan glas. Ante Komljen zaokružen je na 8 lista HSP-a, koji su do sada osvojili 71 glas. Lista Milana Bandića i partnera do sada je osvojila 88 glasova, a Joško Kovač 13.

22.58 - Nakon 9 obrađenih biračkih mjesta vidljivo je da su Kaštelani dali najviše glasova HDZ-u, odnosno 51,12%. Slijedi Narodna koalicija sa 20,27% te MOST sa 15,71%.

22.55 - Nakon 41,25% obrađenih izbornih mjesta u RH stanje je slijedeće

- HDZ 60
- Narodna koalicija 55
- MOST 12
- Živi zid 8
- HDSSB 1
- IDS-PGS-RI 4
- BM 365 2
 
22.40 - Nakon 35,63% obrađenih izbornih mjesta u RH stanje je slijedeće.
- HDZ 61
- Narodna koalicija 52
- MOST 14
- Živi zid 8
- HDSSB 1
- IDS-PGS-RI 4
- BM 365 2
 

22.30 -  Prema dosad dostupnim informacijama iz dijaspore, dva mandata odlaze HDZ-u, a jedan mandat Glasnoviću.

22.05 - Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve neslužbene rezultate današnjih prijevremenih parlamentarnih izbora nakon četvrtine obrađenih izbornih mjesta u RH.

- HDZ 62
- Narodna koalicija 52
- MOST 13
- Živi zid 7
- HDSSB 2
- IDS-PGS-RI 4
- BM 365 2
.....................................

20.15 - Nakon prvih rezultata izlaznih anketa izjave su dali predsjednik kaštelanskog HDZ-a Ivan Udovičić i v.d. predsjednika SDP-a Filip Plećaš:

- Izuzetno smo zadovoljni prvim pokazateljima HDZ-ovog uspijeha, kojim je značaj i veći jer smo po prvi put samostalno izašli na izbore. Nadam se da će podrška birača HDZ-u u Kaštelima prijeći 50 posto - kazao je Udovičić.

- Mislili smo da će hrvatski građani u većem broju izabrati pravi smjer na ovim izborima. Očito je da je dio birača i dalje neodlučan, no ipak pričekajmo stvarne rezultate ovih izbora - rekao je kratko Plećaš.

19.35 - U stožeru Živog zida poručuju da su bili spremni i na jedan mandat i na deset mandata. 'Mi ćemo se potruditi da ostanemo neutralni i vjerodostojni', kazala je Vladimira Palfi.
 
19.25 - Vlaho Orepić iz Mosta kazao je da je iznimno zadovoljan rezultatima izlaznih anketa.
- Želio bih zahvaliti svim građanima koji su nas prepoznali. To je povjerenje koje mi nećemo sigurno iznevjeriti. Bitno je primijetiti da je Most jedna velika istina u Republici Hrvatskoj i da ima jedan veliki potencijal za rast. Hrvatska definitivno više neće biti ono što je nekada bila - rekao je Orepić.
 
19.23Gordan Jandroković zahvalio je svima koji su izašli na izbore i glasali za HDZ.
- Prema prvim podacima osvojili smo više glasova sami nego je osvojila Domovinska koalicija osam stranaka i time možemo biti zadovoljni - rekao je Jandroković. 
Informacije s terena HDZ-a pokazuju da postoji još nekoliko mandata koji 'mogu na ovu ili onu stranu'.
- Ali s obzirom na rezultate iz dijaspore možemo računati na to da formiramo vladu -  zaključuje Jandroković.
Na pitanje s kojim bi strankama mogli surađivati rekao je: 'sve stranke koje s nama dijele svjetonazor. Tu su Most, Stranka Milana Bandića, HDSSB i predstavnici manjina. Ima dosta stranaka i pojedinaca s kojima možemo'
Kandidat HDZ-a na izborima Zvonko Milas komentirao je izlazne ankete.
- Brojke pokazuju trend izjednačenosti. Također, pokazuju da imamo mandat više nego lani - kaže Milas.
 
19.20 - Siniša Hajdaš Dončić (SDP) kazao je da su u Narodnoj koaliciji očekivali više, ali 'ovaj rezultat je dobar jer smo relativni izborni pobjednici, što je najvažnije'. 
- Bazen glasača Mosta i Živog zida je ostao isti, ljudi koji su više glasovali za Most, da su se podijelili između Mosta i Živog zida, to je uobičajeno, to su trendovi i u Europi -  komentira Hajdaš Dončić. 
Suradnja s Mostom i Živim zidom, kaže, svakako dolazi u obzir.
- Lakše će sastaviti Vladu s nama nego s HDZ-om - rekao je Hajdaš Dončić za Novu TV.
 
19:00 - HDZ-ovci izborne rezultate dočekuju u sjedištu stranke na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Izborne rezultate SDP-ovci i njihovi koalicijski partneri iz Narodne koalicije dočekuju u Muzeju suvremene umjetnosti.

MOST rezultate čeka u Matis Absolut Loungeu baru smještenom neposredno uz Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. 

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)