svijeca polaganje

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana u petak, 29. listopada predstavnici Grada, braniteljskih i civilnih udruga, političkih stranaka i drugi, položit će cvijeće pred spomenikom Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću i u memorijalnom parku na Malačkoj.

Opširnije...

knjiznica

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, Gradska knjižnica Kaštela uz brojna događanja do 15. studenog nudi i niz akcija među kojima su besplatni upisi i vraćanje knjiga bez naplate zakasnine.

Opširnije...

struja

Prema obavijesti iz Elektrodalmacije Split u petak, 29. listopada doći će do iskapčanja električne energije potrošačima na području Kaštel Sućurca, Kaštel Kambelovca i Kaštel Starog. Riječ je o planiranim radovima na niskonaponskoj mreži, odnosno dalekovodu.

Opširnije...

ecdc cro

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio je danas novu tjednu kartu učestalosti zaraze koronavirusom prema kojoj je čitava Hrvatska u tamnocrvenom, kao i veliki dijelovi istočne Europe.

Opširnije...

popis stanovnistva7

Vlada je odlučila još jednom produljiti rok za provedbu popisa stanovništva koji je trebao biti gotov do 29. listopada, proizlazi iz dnevnog reda Vladine sjednice u četvrtak.

Opširnije...

cijepljenje

Dramatični rast novozaraženih koji, nažalost, prati i veliki broj hospitaliziranih te umrlih ponovno je pojačao interes za cijepljenje. Mnogi koji su potpuno cijepljeni s dvije doze cjepiva (odnosno jednom u slučaju Johnson&Johnson) sada razmišljaju o trećoj dozi.

Opširnije...

cjepivo

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1143 obrađena testa danas su 404 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 143, Hvara 7, Imotskog 4, Kaštela 40, Komiže 1, Makarske 10, Omiša 20, Sinja 17, Solina 24, Starog Grada 4, Supetra 10, Trilja 4, Trogira 34, Visa 1, Vrgorca 1, Vrlike 1, Dicma 4, Dugog Rata 9, Dugopolja 4, Gradca 1, Jelse 4, Marine 1, Milne 2, Muća 2, Nerežišća 2, Okruga 5, Otoka 4, Podbablja 2, Podstrane 9, Postira 5, Prgometa 1, Primorskog Doca 2, Prološca 4, Runovića 1, Segeta 11, Šestanovca 1, Šolte 3 i Ciste Provo 6 osoba.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog i Kaštel Novog; Marina Studina (parni brojevi od broja 14 i neparni brojevi od broja 19), Cesta Ivana Pavla ll (neparni brojevi od 279 do 295), Biskupa Pavla Žanića (neparni brojevi od 1 do 7), Cesta dr. Franje Tuđmana (parni brojevi od 1110 do 1128), Novskih težaka i Polićeva ulica broj 2 da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 29.10.2021. (petak) u vremenu od 09 do 17 sati.

Opširnije...

covid novo

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 4154 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrlo je 26 osoba, a utrošeno je 11.320 doza cjepiva.

Opširnije...

graf

HRVATSKA se suočava s ogromnim porastom broja novozaraženih, danas ih je bilo 4571 na 13.083 testirana, dok je 26 osoba preminulo. U Zagrebu je svaka druga testirana osoba pozitivna na covid, a prema riječima zamjenice ravnatelja HZJZ-a Ivane Pavić Šimetin, za dva tjedna će preminuti od 45 do 46 ljudi od današnjeg broja zaraženih.

Opširnije...

zimsko vrijeme

U nedjelju, 31.10.2021. u 3 sata ujutro u Hrvatskoj završava ljetno računanje vremena, odnosno 31.10. u 3 sata ujutro, vraćamo kazaljke jedan sat unatrag, te ih pomičemo na 2 sata.

Opširnije...

muzej mala

U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću u četvrtak, 28. listopada u 20 sati bit će otvorena izložba skulptura pod nazivom Život likovne umjetnice Tončice Jelača Marijančević, Bračanke koja skulpture izvodi u tehnici papier mȃchȇa, kombinirajući je s pamukom, drvom, terakotom, žicom i pijeskom. Izložba će biti otvorena do 22. studenog.

Opširnije...

mazoretkinje mala

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA
Nakon što su prije nekoliko dana na 24. Europskom prvenstvu u mažoret plesu te 34. Europskom prvenstvu u twirlingu osvojile niz medalja i pehara, članice Kaštelanskih mažoretkinja i twirling kluba Kaštela u gradskoj upravi u Kaštel Sućurcu primili su kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović i zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

Opširnije...

damir trut

S ciljem učinkovitog upravljanja kriznim događajima u Regionalnom nastavnom centru civilne zaštite u Divuljama u srijedu je održano osposobljavanje čelnika jedinica lokalne i područne samouprave i članova stožera Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Opširnije...

zenici predstava mala

Udruga sveti Jeronim u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost organizira dramsku predstavu pod nazivom Ženici koja će biti u četvrtak, 28. listopada u 18 sati u kinu sveti Juraj u Kaštel Sućurcu. Ulaz je slobodan, ali je zbog trenutnih epidemioloških mjera broj gledatelja ograničen, uz obavezno nošenje predočenje covid potvrde te uz poštivanje ostalih epidemioloških preporuka. Gledalište će se otvoriti pola sata prije početka predstave.

Opširnije...

struja1

Prema obavijesti iz Elektrodalmacije Split u četvrtak, 28. listopada doći će do iskapčanja električne energije dijelu potrošača u Kaštel Sućurcu i Kaštel Starom i to uglavnom od 8.30 do 14 sati, odnosno 14.30 sati.

Opširnije...

mala

Još jednim svjetskim zlatom okrunio se na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u kickboxingu, održanom u Lido di Jesolo u Italiji, član KBK Uni Rent iz Kaštela Luka Žuljević, kojeg je danas ugostio gradonačelnik Denis Ivanović, želeći mu čestitati na još jednom iznimnom uspjehu i uručiti prigodan dar.

Opširnije...

aba mala

Članovi kaštelanske Uduge antifašista, 27. Listopada, Dan oslobođenja Kaštela i ove su godine obilježili odajući počast poginulim pripadnicima NOV-a, ali i poginulim herojima u Domovinskom ratu.

Opširnije...

odrzavanje zivice

Vlasnici, odnosno korisnici zelenih površina uz poslovne i stambene objekte, kao i vlasnici odnosno korisnici livada, neizgrađenog građevinskog zemljišta, stambenih i poslovnih dvorišta i drugih sličnih površina uz javne površine, prema Odluci o komunalnom redu dužni su:

Opširnije...

voda450

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Novog; Deankovićeva ulica, da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 28.10.2021. (četvrtak) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij