hren
 

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštela da je za srijedu, 28.10.2020. planirano izvođenje nužnih radove na vodoopskrbnom cjevovodu DN 700 mm. Za vodoopskrbu potrošača u vodospremama: Kaštel Sućurac ,Kaštel Lukšić i Pantana bit će rezervirane maksimalne moguće količine vode, a potrošači se mole za racionalno korištenje vode da ne bi došlo do prekida vodoopskrbe. Završetak radova očekuje se do 15 sati.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi obilježava se 25. listopada, no zbog epidemioloških mjera te nemogućnosti okupljanja većeg broja ljudi, ove je godine izostalo druženje i svečana podjela priznanja, koje tradicionalno organizira Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela, no darivateljima krvi s područja Kaštela nagrade i priznanja ipak su direktno uručene.

U 11 sati ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar Split medijima su se obratili prof. dr. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti i doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu predijatriju, a povodom smrti 17-godišnje djevojke pozitivne na covid.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 828 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10919. Među njima su 864 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 65 pacijenata.

U Splitu je preminula maturantica Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je napravljen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 172 obrađena testa danas su 43 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 21, Kaštela četiri, Omiša sedam, Sinja dvije, Solina četiri, Trilja dvije, Vrgorca dvije, Hrvaca jedna, Otoka jedna, Podgore jedna, Podstrane jedna, Prološca jedna i Ciste Provo jedna osoba.

SPLITSKO-DALMATINSKA OD 12. STUDENOG
Potpuni prelazak na DVB-T2/h.256 HEVC televizijski sustav počinje u utorak 27. listopada u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj te dijelovima Karlovačke i Ličko-senjske županije, a završava 12. studenoga u Splitsko-dalmatinskoj i zapadnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon završetka prelaska gledatelji koji prate televizijske programe putem zemaljskih odašiljača morat će imati televizore ili samostalne prijamnike koji podržavaju novi sustav.

U novijoj kaštelanskoj povijesti  27. listopada zapisan je kao dan kada su prije 76 godina jedinice NOV-a oslobodile grad podno Kozjaka od fašistićkih okupatora, a na taj datum ove godine, u utorak, članovi Udruge antifašista Kaštela, polaganjem cvijeća pred spomenicima, prisjetit će se poginulih vojnika i civila te zahvaliti svima koji su dali svoj obol u borbi protiv fašizma

U nedjelju se sastao Nacionalni stožer, ali i ekspertna skupina Kriznog stožera Ministarstva zdravstva kako bi se dogovorili detalji prilagodbe novonastaloj situaciji s porastom broja novozaraženih. Predstavljaju nove mjere koje od utorka stupaju na snagu.

ZBOG POVEĆANJA CIJENA BERBE I ISPODPROSJEČNOG URODA OČEKUJE SE RAST CIJENE ULJA
Sunčano vrijeme proteklih dana brojni maslinari iskoristili su kako bi započeli s berbomovogodišnjeg uroda, koji će prema prvim procjenama, biti daleko lošiji od onog prošlogodišnjeg, pa većina njih nema razloga za zadovoljstvo.

Prema najavama iz HEP-a ovog će ponedjeljka bez električne energije biti dio stanovnika Kaštel Sućurca. Tako će zbog radova na mreži niskog napona od 9 do 13 sati biti potrošači južnog dijela ulice Čaval na području Vrila.

Zbog radova na pješačkom nathodniku u Kaštel Gomilici za sav promet danas do 17 sati zatvorena je dionica državne ceste D8 od čvora Kaštel Lukšić do Kaštel Gomilice. Iz razloga preseljena cijelog prometa, na staroj kaštelanskoj cesti, Ulici dr. F. Tuđmana, tijekom cijelog dana stvaraju se gužve u prometu.

ZBOG RADOVA NA MREŽI, SUHE „ŠPINE“ U GAJEVOJ, MOSEĆKOJ I DINARSKOJ ULICI
Iz splitskog Vodovoda i kazalizacije obavještavaju sve potrošače vode na području Kaštel Starog, točnije ulica Ljudevita Gaja, Mosećka i Dinarska, da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži ovog ponedjeljka, 26. listopada biti prekinuta opskrba vodom u vremenu od 8.30 do 17 sati.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 526 obrađenih testova danas je 99 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 60, Kaštela šest, Omiša šest, Sinja jedna, Solina četiri, Trilja jedna, Trogira jedna, Dicma jedna, Dugog Rata četiri, Jelse dvije, Klisa tri, Marine jedna, Okruga jedna, Podstrane četiri, Pučišća jedna, Segeta jedna, Sutivana jedna i Zadvarja jedna osoba.

U posljednja 24 sata zabilježen je 2421 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11144. Među njima je 825 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 58 pacijenata.

Na temelju Odluke Ministarstva rada i mirovinskog sustava o financiranju projekta „ZAŽELI – Grad Kaštela“ i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda gradonačelnik Denis Ivanović objavio je oglas za prijam u radni odnos na određeno vrijeme 15 djelatnica.

Po pristiglom izvješću NZJZ -a SDŽ dostavljamo evidenciju novooboljelih po mjestu prebivališta. Napominjemo da je u odnosu na prije poslano priopćenje u kojem je navedeno 266 novooboljelih došlo do povećanja 11 osoba koje u testirane izvan područja Splitsko dalmatinske županije, ali su sa prebivalištem na području SDŽ.

Noćas prestaje ljetno računanje vremena tako da će se sat pomaknuti unatrag u nedjelju pa će se tri sata ujutro računati kao 2 sata.  Ljetno računanje vremena ponovo će se vratiti 28. ožujka 2021.

STANOVNICIMA PODJELJENI KLJUČEVI ZA ODLAGANJE OTPADA U KONTEJNERE
Nakon podjele spremnika za otpad kućanstvima, većina kontejnera s kaštelanskih ulica već je uklonjena, pa su na red došli i kontejneri kod Đardina u Kaštel Novom i na parkiralištu nekadašnjeg Plavog Jadrana, oko kojih su se najčešće i stvarali mini deponiji različitog otpada.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 997 obrađenih testova danas je 266 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij