SVJETSKI DAN AUTIZMA
Stotine plavih balona jučer su s rive u Kaštel Sućurcu poslane prema nebeskom plavetnilu, a na sebi su nosile natpis „Autizam 8000“, te nas tako podsjetili da upravo 8 tisuća osoba s autizmom, živi svakodnevno tu pored nas, u Hrvatskoj.

Obilježavanje Svjetskog dana autizma u Kaštelima je organizirala udruga Naša dica, a njeni članovi na sunčanoj sućuračkoj rivi svojim su sugrađanima nastojali približiti autizam i njegove glavne karakteristike te kako ga prepoznati.

A kako prepoznati autizam, bio je i naslov malog kviza koji se održao u sklopu događanja te koji je pokazao da je, od malih nogu, važna socijalna edukacija.

Sve što ih je zanimalo o autizmu, građani su mogli saznati na prigodnom info pultu, od volontera i članova udruge Naša dica, a najznatiželjniji su bili najmlađi Kaštelani, za koje su u udruzi pripremili prigodna i šarena iznenađenja.

Svjetski dan autizma obilježen je i u drugim Hrvatskim gradovima, kao i diljem svijeta, prigodnim događanjima, ali i nizom službenih aktivnosti međunarodnih organizacija koje se bave autizmom.

Foto: Ante Majić
Video: Iskreni


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij