hren

PREČAC U KAŠTEL STAROM
Jedan od prečaca kojim se koriste djeca na putu do škole „Prof. Filipa Lukasa“ u Kaštel Starom, predstavlja opasnost za sve koji njime prolaze, činjenica je na koju nas je ovih dana upozorila jedna od naših čitateljica, no prema najavama nadležnih stanje bi se uskoro trebalo promijeniti te će učenici taj put moći sigurnije koristiti.

Praksa da djeca često pronalaze neke svoje staze na putu do škole, stara je vjerojatno kao i prva školska zgrada pa svi još dobro pamtimo kako smo i sami, preskačući zidove ili gazeći preko tuđih travnjaka, zabavljajući se s vršnjacima, kratili ili produžavali svakodnevni odlazak u školu.
Tako su i generacije učenika starosejske škole, pa tako i sadašnji učenici, kao prečac koristili i koriste jedan od uskih puteva u blizini škole.
No, taj prečac je u izuzetno lošem stanju zbog čega se u pitanje dovela sigurnost najmlađih Kaštelana koji  njime prolaze zbog čega nam je čitateljica uputila i pitanje i kritiku.

- Javljam se s par fotografija koje pokazuju stanje prečaca kojim se svakodnevno služe djeca u blizini OŠ „Prof. Filipa Lukasa“. Ovaj prolaz postoji desetljećima, ali je u gorem stanju sada nego ikada prije, iako dnevno njime prođe na desetke školske djece na putu do škole ili do trgovine tijekom odmora. Čim padne malo kiše, prečac je potpuno neprohodan, prekriven blatom i lokvama vode, a u blizini je i iskrivljeni stup za električnu energiju, prepun kabela na koji su nadležni odavno upozoreni.
Iskreno, ne znam u čijem je vlasništvu ili čijoj nadležnosti spomenuti put, ali činjenica je da je jako frekventan i da se njime koriste uglavnom djeca. Interesantno kako nikome ne pada na pamet urediti ovaj put za dobrobit školaraca i kako nikad za ništa ne postoji nikakva inicijativa u našem gradu sve dok se nekog javno ne prozove ili do izbora kada treba pokupiti političke bodove – bio je direktan čitatelj.

Njegovo pitanje proslijedili smo nadležnima u Gradu, odakle su nam odgovorili da su upoznati sa situacijom te da će što skorije poduzeti potrebne mjere za popraviti sadašnje stanje.

- Kada dozvole vremenski uvjeti gradski Vlastiti pogon obavit će interventne radove na tom prečacu – kazali su u Gradu, naglasivši da je svima u interesu sigurnost građana, a posebno djece.

Tako bi, s boljim vremenskim uvjetima, trebali stići i bolji uvjeti za korištenje navedenog prečaca, vjerujemo i za generacije učenika koje tek dolaze.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij