hren

Zahvaljujući visokim ljetnim temperaturama zraka more se dovoljno zagrijalo pa su rijetki oni koji se ovih dana nisu okupali na nekoj od kaštelanskih plaža, a pridodamo li još tome ocjene kakvoće mora stvoreni su svi preduvjeti za uživanje u moru i kupanju.

Prema ispitivanju kakvoće mora za kupanje na kaštelanskim plažama, koje se provelo ovog utorka u vremenu od 7 do 13 sati, od jedanaest  kaštelanskih plaža, devet je dobilo ocjenu izvrsno, s dvije su plaže ocjenjene s ocjenom  zadovoljavajuće.
Nakon uzimanja uzoraka, ispitivanjem kakvoće, ocjenu izvrsno, označenu plavom točkom, dobile su plaže Gojača u Kaštel Sućurcu, Kamp u Kaštel Gomilici, Baletna u Kaštel Kambelovcu, Miljenko i Dobrila,  Puntica i Šoulavi u Kaštel Lukšiću, Palace u Kaštel Starom te Gabine i Resnik u Kaštel Štafiliću. Dvije plaže koje su dobile žutu oznaku i ocjenu zadovoljavajuće su Torac u Kaštel Gomilici i Đardin u Kaštel Starom..

Uzorci mora uzeti su po sunčanom vremenu i bez vjetra uz temperaturu zraka od oko 30 stupnjeva te temperaturu mora oko 25 stupnjeva. Tom prilikom ni na jednoj plaži nisu uočena vidljiva onečišćenja niti mineralne masnoće.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij