hren

Da su brojni turisti i ovaj vikend krenuli prema Dalmaciji govore brojke koje bilježe i Zračna luka Split, ali i trajektna luka kroz koje će ovaj vikend proći oko 60 tisuća putnika. Zbog povećanog interesa, uz redovne linije, pojačane su linije iz splitske Jadrolinije prema Braču, a zračna luku na Resniku primit će i otpremiti 135 zrakoplova sa oko 20 tisuća putnika.

Zračna luka Split trenutno je povezana sa oko pedeset europskih destinacija te će ovaj vikend primiti, 135 zrakoplova i među njima 35 privatnih. Promet ovoga vikenda u usporedbi s prošlogodišnjim na razini je 30 posto, kazao je  Mate Melvan voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci.

- Vidi se trend rasta broja putnika jer nam se svakog vikenda povećava promet. Da se penje broj putnika možemo vidjeti i iz podatka kako smo u cijelom lipnju imali 26.150 putnika, a samo u ova dva dana vikenda ćemo imati njih 20 tisuća – kazao je Melvan.

Jako je veliki interes putnika i splitskoj trajektnoj luci za odlazak na i povratak s otoka pa su ovoga vikenda organizirali 12 redovnih linija za Brač te dvije izvanredne linije za Supetar. Jelena Ivulić iz splitske Jadrolinije za Hinu je rekla kako će u gradsku luku u tri dana vikenda uploviti 40 tisuća putnika sa deset tisuća vozila, da su sa tim brojkama na 45 posto u odnosu na vikend prošle godine i da se “dižu” s brojkama.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij