hren

Kao što je i bilo najavljeno, zračna luka Split u Kaštelima ovog je vikenda ostvarila najveći promet ove sezone, zabilježeno je 135 slijetanja i isto toliko uzlijetanja zrakoplova domaćih i stranih avioprijevoznika.

Ove informacije dao nam je voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci Mate Melvan, naglasivši kako je tim zrakoplovima kroz zračnu luku u Resniku prošlo više od 23 tisuće putnika.

- Imali smo dobar vikend, sve je proteklo u najboljem redu pa s obzirom na stanje, ne samo kod nas nego i u svijetu, možemo biti zadovoljni – kazao nam je Melvan.

Unatoč dobrom vikendu, ove brojke su ipak tek 30 posto u odnosu na zadnji vikend srpnja prošle godine, no u zračnoj luci sljedeća dva vikenda očekuju porast broja zrakoplova i putnika.

- Prva dva vikenda kolovoza su, već prema iskustvu, srce sezone što se tiče prometa u zračnoj luci. Zato očekujemo da će  broj slijetanja biti veći, a broj putnika, koji prođu kroz našu zračnu luku, popet će se na oko 30 tisuća – najavio je Melvan.

Inače, u ovom trenutku zračnu luku u Kaštelima sa svijetom, odnosno 60 destinacija,  spaja 35 avioprijevoznika, a i njihov broj će uskoro porasti.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij