hren
 

PROŠLU GODINU SU INTERVENIRALI 88 PUTA, OVU 25
U lučici Pomorskog športskog društva Špinut u petak su uručeni ključevi višenamjenskog plovila specijalnoj postrojbi Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije za zaštitu i spašavanje iz vode. Ključeve je uručio župan Blaženko Boban, ažupanija je EU projektom E-CITIJENS osigurala sredstva za nabavku i opremanje višenamjenskog plovila  Sveti Jeronim u vrijednosti od 420 tisuća kuna, prenosi Dalmacija danas.

– Svjedoci ste bili da smo u proteklih mjesec dana DVD – ovima predali 16 vatrogasnih vozila za spašavanje naših građana i njihove imovine na kopnu, a kako smo županija koja upravlja gotovo jednom trećinom pomorskog pojasa dužni smo voditi brigu i o spašavanju na moru zbog niza problema koje se mogu dogoditi na tom području – kazao je prilikom primopredaje, župan Blaženko Boban.

Boban je pohvalio rad specijalističke postrojbe koja je kako kaže oduvijek bila od pomoći građanima te je izrazio nadu da će ga što manje koristiti, no kada dođe do hitne intervencije da će im novo plovilo uvelike pomoći.

Specijalistička postrojba civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije formirana je prije pet godina, te da je sastavljena od Ronilačkog kluba Špinut, ali i drugih ronilačkih klubova s područja Splitsko-dalmatinske županije. Imaju 34 specijalizirana pripadnika i četiri tima.

Prema statistici prošlogodišnji i ovogodišnjih intervencija do sada je bilo oko 25 intervencija, dok je prošle godine u ovo vrijeme bilo 88 intervencija.

- Izuzetno mi je drago što nam je županija preko EU fondova omogućila kupnju ovog broda koji će nam zasigurno pomoći u radu. Radimo na velikom području i svaki novi brod će nam uvelike olakšati naš zahtjevan posao – kazao je Željko Kuštera, kapet Lučke kapetanije Split.

Foto:Igor Jakšić(Dalmacija danas)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij