hren

Ovog vikenda je kroz splitsku zračnu luku prošlo oko 28 tisuća putnika a nije primjetan povećan broj odlazaka turista nakon što je zabilježen porast broja zaraženih koronavirusom u noćnim klubovima proteklih dana.

Voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci Mate Melvan je rekao kako se ovog vikenda u toj zračnoj luci ostvaruje promet oko 28 tisuća putnika sa 150 slijetanja i isto toliko uzlijetanja zrakoplova.

-U prvoj polovici kolovoza ostvaren je promet u našoj Zračnoj luci od oko 150.000 putnika što je oko 40 posto u poređenju s prošlogodišnjom prvom polovicom kolovoza kad nije bilo epidemije. Jako smo zadovoljni takvim prometom s obzirom na epidemiološke okolnosti, kazao je Melvan.
Dodao je kako se procjenjuje da bi do kraja kolovoza splitska Zračna luka mogla ostvariti ukupan mjesečni promet oko 250.000 putnika što je iznad prvobitnih očekivanja.
Po Melvanovim riječima, za sada se u avio prometu ne primjećuje povećan broj odlazaka turista s Jadrana koji bi bio uzrokovan porastom novozaraženih od koronavirusa u Dalmaciji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij