hren

U POVODU SVETOG MIHOVILA
Vođa ophodnje u policijskoj postaji Kaštela, 31-godišnji Mirko Pavić, najbolji je kaštelanski policajac u ovoj godini, odlučili su tako njegove kolege i nadređeni na čelu s načelnikom PP Kaštela Nenom Gudeljem, a najboljeg policajca i načelnika Gudelja, tim povodom, a u prigodi blagdana Sv. Mihovila, zaštitnika policajaca, primio je danas gradonačelnik kaštela Denis Ivanović, kako bi im još jednom zahvalio na djelovanju i suradnji te čestitao ovogodišnjem najboljem policajcu.

- Mirko Pavić najboljim je proglašen zbog rezultata i načina rada kao vođa autoophodnje, po pitanju zapljene droga, obiteljskog nasilja, procesuiranja. Kao takav može bit primjer svim policajcima kako u kaštelanskoj postaji tako i u drugim postajama. Njegov rad je iznimno profesionalan i pri tome svaki dan ulaže cijelog sebe, a često se i žrtvuje za svoj posao – kazao je o ovogodišnjem dobitniku načelnik Neno Gudelj, koji je i ovom prilikom spomenuo da su Kaštela siguran grad , da su veća kaznena djela u manjem opadanju, dok su lakša dijela u blagom porastu te da policijski službenici odgovorno rade svoj posao pa je i broj razrješenih slučajeva veliki.

- Još kao dijete u vrtiću, kada bi me pitali što želim biti kada odrastem, kazao bih kako ću biti policajac pa kad sam završio srednju školu odlučio sam otići na Policijsku akademiju i evo, danas sam policajac i ništa ne bih mijenjao. U Policiji sam 11 godina, najprije u prometnoj, potom u krim-policiji, a zadnjih godinu i pol sam u policijskoj postaji u Kaštelima. Najjviše radim u segmentima zapljene opojnih droga te na obiteljskom nasilju i iako nije lako, mislim da se dobro snalazim i nemam većih problema, kratko bi rekao, ide dobro – bio je kratak u izjavama dobitnik priznanja za najboljeg vatrogasca Mirko Pavić, naglasivši da mu je najteži dio posla kad su djeca uključena u tužne priče obiteljskog nasilja.

Foto najbolji_policajac01

- Kako je to već postala praksa i ove smo godine željeli najboljem policajcu uručiti zahvalnicu te novčanu nagradu, ali i zahvaliti svim policajcima za ono što rade za sigurnost građana i grada. Posebno se zahvaljujem na dobroj suradnji kroz sve segmente života u Kaštelima. S policijskom postajom u Kaštelima imamo redovnu komunikaciji, na tjednoj bazi, redovno pratimo stanje u gradu i zadovoljni smo. Ovom prilikom svim policajcima od srca čestitam njihov blagdan – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović te policajcima zaželio što manje posla, a zahvalama i čestitkama pridružili su se i gradonačelnikovi zamjenici Jadranka Matok – Bosančić te Grgica Benutić.

Prijem policajaca u Gradskoj upravi bio je prigoda i za otvoriti još poneku temu pa je tako gradonačelnik Ivanović kazao kako je projekt uređenja novih prostora za policijsku postaju, koji se nalaze u zgradi nekadašnje Kemijske škole u Kaštel Sućurcu, ponešto zastao zbog epidemije. Naime, zapadno krilo zgrade planira se urediti i dati na duži vremenski rok Policiji na korištenje. Prema zadnjim informacijama u financijski dio priče, odnosno sufinanciranje uređenja, uključit će se i Policija, a sve skupa uskoro bi se ponovno trebalo aktualizirati i projekt započeti.

U ime svih policajaca načelnik Gudelj zahvalio se Gradu Kaštela na suradnji, a posebno je zahvalio na podršci u vrijeme ograničavanja kretanja zbog pandemije koronavirusa, koju su policajcima pružali gradski Stožer Civilne zaštite, vatrogasci, komunalno redarstvo te pripadnici HGSS-a.

 

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij