hren

ZA LITERARNE, LIKOVNE I FILMSKE RADOVE
Gradska knjižnica Kaštela i ove je godina raspisala natječaj „Kaštelanske štorije“, na koji zainteresirani sudionici mogu poslati svoje literarne, likovne i filmske radove, na temu Kaštela i života u Kaštelima. A proglašenje najboljih održat će se početkom ožujka povodom Dana grada Kaštela.

Natječaj je otvoren  2. siječnja, a traje do 12. veljače i u njemu mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske, bez obzira na dob. 

U dijelu natječaja koji se odnosi na literarne radove i to u više formi kao što su pjesme, priče, crtice, igrokazi, anegdote, putopisi ili eseji, važno je napomenuti da oni moraju biti inspirirani Kaštelima i kaštelanskom kulturnom i prirodnom baštinom, osobama i događajima iz kaštelanske prošlosti i slično. Isto tako moraju biti napisani na hrvatskom književnom jeziku ili čakavici.

I filmovi koji se šalju na filmski dio natječaja također inspiraciju moraju imati u Kaštelima i elementima kaštelanske prošlosti i sadašnjosti, a njihovo trajanje može biti između jedne i pet minuta. Svi kvalitetni pristigli filmovi bit će objavljeni na Youtube kanalu Gradske knjižnice Kaštela.

Likovni radovi mogu biti pojedinačni ili grupni, s istim uvjetom inspiracije životom i bogatstvom Kaštela.

Po završetku natječaja Povjerenstvo će odabrati najuspješnije radove u svim kategorijama, a popis nagrađenih bit će objavljen na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i na Facebook stranici GKK nekoliko dana prije završnog događanja s dodjelom nagrada, koje će biti organizirano u sklopu proslave Dana grada Kaštela, 4. ožujka, kada će nagrađeni autori i njihovi radovi biti predstavljeni.

Najbolji literarni, likovni i filmski radovi bit će nagrađeni i objavljeni na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela i tiskani u Zborniku GKK “Kaštelanske štorije”.

Potpuni natječaj sa svim potrebnim informacijama o načinu i adresama slanja radova, objavljen je internet stranici Gradske knjižnice Kaštela – NATJEČAJ  


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij