hren

PREDVIĐENO TRAJANJE RADOVA JE 12 MJESECI
U Kaštel Sućurcu su započeli radovi na Cesti dr. Franje Tuđmana gdje se obavlja rekonstrukcija ceste, odnosno njeno proširenje te će se raditi i obostrani pločnik. Zbog radova, promet se na staroj kaštelanskoj cesti na dionici od Doma zdravlja do Rimskog puta odvija uz privremenu prometnu signalizaciju.

- Planirana je i izmjena dotrajalih vodoopskrbnih cjevovoda novim vodoopskrbnim cjevovodom, te izgradnja oborinske odvodnje, predviđeno je i uređenje bujičnog kanala, od ulice Kroz Blata do izljeva potoka Gorice, uz sufinanciranje izgradnje kanala od strane Hrvatskih voda. Na javnom natječaju odabrana je ponuda ponuditelja Građevno Zec d.o.o., Split,  u iznosu od 6.372.748 kuna s PDV-om za  predmet nabave “Rekonstrukcija Ceste dr. F. Tuđmana, dionica Dom zdravlja - Rimski put -izgradnja” koja je prema kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude ocijenjena najpovoljnijom  – navode iz Grada.

Naime, stara kaštelanska cesta sastoji se od dva prometna traka širine po tri metra s rubnim trakovima širine 25 centimetara i obostranih bankina, koje su u funkciji pješačkih staza. Najavljenom rekonstrukcijom  je uz obnovu i širenje kolnika predviđena i dogradnja obostranih pješačkih nogostupa.  Na čitavoj širini kolnika bit će ugrađena potpuno nova kolnička konstrukcija sa sustavom za prikupljanje oborinske vode,  te rekonstrukcija  vodovodnih instalacija. Rok za izvođenje radova je godina dana, pojašnjavaju iz Grada.

Dodajmo, kako su i izrađeni projekti i ishođena dozvola i za rekonstrukciju preostalih kilometar i pol ceste od Rimskog puta do glavnog križanja prema trgovačkom centru Emmezeta.

Do sada su, podsjetimo, odrađene dvije dionice. Prošle godine rekonstruirana je dionica na istočnom ulazu u Kaštela, od administrativne granice sa Solinom do Emmezete, u duljini od 600 metara, čija je vrijednost  5,2 milijuna kuna bez PDV-a. U 2017. godini obavljena je rekonstrukcija dionice od Gospice do Doma zdravlja, u dužini 230 metara. Vrijednost ove investicije iznosila je 1,9 milijuna kuna.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij