hren

Kako smo već pisali u našim dnevnim objavama, brojni avioprijevoznici potvrdili su svoj red letenja do sredine lipnja. Najveći broj letova imat će splitska zračna luka u kojoj, slobodno možemo reći, kreće prava ljetna sezona.
Naime, u razdoblju od početka do sredine lipnja najavljena je čak 61 linija čak 30 avioprijevoznika, Split će imati direktne letove prema 20 država, uključujući i letove unutar Hrvatske.

Najavljeno je osam redovnih linija prema Njemačkoj, sedam prema Francuskoj, pet prema Poljskoj, četiri prema Velikoj Britaniji, tri prema Švicarskoj, po dvije prema Španjolskoj, Švedskoj i Nizozemskoj te jedna prema Srbiji, Luksemburgu, Belgiji, Rusiji, Austriji, Italiji, Češkoj, Irskoj, Ukrajini, Latviji i Danskoj!

U spomenutom razdoblju najveći broj linija prema Splitu imat će Croatia Airlines, njih 8, zatim njemački Eurowings i mađarski Wizz Air, svaki po 6, francuska Volotea 5, EasyJet 4, te brojni drugi avioprijevoznici po dvije ili jednu liniju.

Uz brojne avioprijevoznike koji već prometuju prema Splitu, s početkom lipnja u ovu će se zračnu luku vratiti brojni prijevoznici: Aeroflot iz Moskve, Air France iz Pariza, Iberia iz Madrida, British Airways iz Londona, Luxair iz Luxembourga, Ryanair iz Dublina, Edelweiss iz Zuricha, Ukraine International i Windrose iz Kijeva.

Wizz Air će od lipnja prometovati na 6 linija: iz Poznana, Gdanska, Lublina, Dortmunda i Londona. Francuska Volotea povezivat će Nantes, Marseille, Bordeaux, Lyon i Toulouse sa Splitom, dok SAS i Norwegian uvode linije iz Stockholma i Kopenhagena.

Srbijanska nacionalna aviokompanija ponovno povezuje Split i Beograd, Edelweiss i Croatia će prometovati prema Zurichu, a britanski TUI uvodi linije iz Londona (Gatwick) i Manchestera. Prema Londonu još će prometovati Croatia Airlines, EasyJet, Wizz Air i British Airways.

Pogledamo li mapu na kojima su prikazana odredišta s kojima će Split biti direktno povezan od početka lipnja, može se zaključiti kako će ljetna sezona u ovoj zračnoj luci krenuti već od ovog tjedna.

Direktne linije iz Splita u razdoblju od 01. do 18. lipnja

Brojni su avioprijevoznici povećali broj tjednih operacija prema Splitu, KLM će prometovati svakodnevno na liniji iz Amsterdama, Croatia Airlines će svakodnevno prometovati prema Munchenu i Frankfurtu, Austrian povećava broj letova iz Beča.

Već u prvoj polovici lipnja Split će biti odlično povezan s odredištima u Njemačkoj, Francuskoj, Poljskoj, Nizozemskoj i Švicarskoj, dok je broj letova prema Skandinaviji trenutno razmjerno mali, unatoč linijama SAS-a, Norwegiana, TUI Nordica i Nova Airlinesa.

Samo za subotu, 12. lipnja, najavljeno je 66 operacija na redovnim linijama, po 33 slijetanja i polijetanja. Nastavi li se ovaj trend, a nema razloga da se to ne dogodi, pred splitskom je zračnom lukom jedna vrlo dinamična ljetna sezona, gotovo na tragu onih vikenda u ljeto 2019. kada je zračna luka pucala po šavovima i od putnika i od broja zrakoplova na stajanci!

Izvor: Croatianaviation.com


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij