hren

POKRENUTA WEB PLATFORMA SA LOKACIJAMA ZA TESTIRANJE U ŽUPANIJI
Stožer Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i županijska Turistička zajednica pokrenuli su web platformu za testiranje na covid 19 koja će sutra biti predstavljena. Turisti će putem ove platforme u par klikova saznati gdje i kako doći do centra za testiranje na Covid-19, prijaviti svoje zdravstveno stanje, zatražiti medicinsku pomoć te kontaktirati svoje veleposlanstvo i sve žurne službe koje su im potrebne.

Riječ je po platformi www.cro.care koja je već aktivna i na kojoj su vidljiva mjesta za testiranja uz radno vrijeme i cijenu testiranja koja se provode u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Među njima, su i tri lokacije u Kaštelima gdje je moguće obaviti testiranje bilo PCR ili antigensko testiranje. Ovisno o lokaciji, odnos mjestu testiranja različite su i cijene te vrijeme u kojem se testiranje može obaviti.

U Zračnoj luci Split testiranje se provodi ponedjeljkom i utorkom od 8 do 16 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 18 te subotom i nedjeljom od 7 do 20 sati. Cijena antigenskog testa je 150 kuna, dok je PCR testiranje 400 kuna, s prijevodom na engleski 450 kuna.

Institut Viron u Kaštel Gomilici  na adresi Zamrće 12, kontakt + 385 21 222 334 uz prethodnu najavu moguće je obaviti testiranje radnim danima od 7 do 17 sati, subotom u terminima od 8 do 9, od 10 do 11 i od 13 do 14 sati. Cijena antigenskog testiranja je 250 kuna i nalaz je gotovo u roku od sat vremena, a 700 kuna je PCR test koji je gotov u roku od najmanje 10 sati, no uz nadoplatu nalaz je moguć i za tri sata.

U Marini Kaštela testiranje je moguće obaviti u restoranu Spinaker, petkom od 17 do 18 sati, cijena PCR testiranja je 750 kuna.

Ujedno je moguće obaviti testiranje na kućnoj adresi, obavlja ih tvrtka koja ima sjedište u Solinu, naručivanje je online ili putem telefona +385 21 262 444. Cijena antigenskog testiranja je 350 kuna, dok je PCR testiranje 690 kuna. Naručivanje se obavlja online.

Dodajmo kako je testiranje bilo antigensko ili PCR na SARS-CoV-2, moguće uz plaćanje obaviti i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Splitu, na adresi Vukovarska 46. Cijena PCR testiranja je 400 kuna, s prijevodom na engleski 450 kuna, dok je antigensko testiranje 150 kuna. PCR nalazi se izdaju u roku od 24, odnosno 48 sati.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij