hren

Mnogi Kaštelani prije prosinca prošle godine nikada nisu čuli za Majske poljane. No, potres koji je tada pogodio Banovinu, u svemu lošem iznjedrio je i nešto dobro, ljude velikog srca, neraskidiva prijateljstva i činjenicu da su Kaštelani naučili gdje se Majske poljane nalaze.

Priču, kako je kaštelanska obitelj Karoline i Dražana Krolo, u veoma kratkom vremenu osigurala zamjensku kuću obitelji Suknaić u Majskim poljanama, koja je u potresu ostala bez svega, a koja je izgrađena i uređena u Trilju, punila je stranice medija. Kao i priča o brojnim dobrim ljudima koji su se u tu akciju uključili i osigurali Suknaićima dom, a samim tim i mirniji nastavak života.

Tu priča o vezi Majskih poljana te obitelji Suknaić i Kaštela nije završila, jer su nekolicina Kaštelana, a među njima i Živko Kapov te Ante Vuletin, odlučili obitelji Suknaić donirati i pomoćni objekt, koji bi služio za skladištenje.

- Kako obitelj Suknaić ima veliki broj konja, a i mi smo ljubitelji konja, željeli smo im pomoći u uređenju prostorije za te plemenite životinja. No to je pokrenuto u jednoj drugoj akciji u Dalmaciji pa smo se mi odlučili urediti im pomoćni objekt jer poljoprivredne proizvode pa i hranu za konje negdje treba odlagati. Što odlučili to i napravili i prije nekoliko mjeseci im donirali – kratko nam je ispričao Živko Kapov.

Smirivanjem situacije na Banovini, s novim objektima, obitelj Suknaić nastavila je svoj svakodnevni život. Ali svakog dana mislili su na svoje prijatelje u Dalmaciji, ljude koje do prosinca nisu niti poznavali, a danas ih zovu prijateljima.

I zato su odlučili organizirati veliku feštu, na koju su, u znak zahvalnosti, pozvali dio onih koji su im pomogli vratiti normalnu svakodnevicu. Kako su rekli, voljeli bi da su mogli ugostiti sve koji su na bilo koji način sudjelovali u pomoći, no toliko puno ljudi velikog srca ipak nisu mogli ugostiti.

Ali, Dalmaciju i Dalmatince, a među njima i vrijedne Kaštelane, nosit će u svom srcu ostatak svog života. Jer prijateljstvo i humanost veći su od svih kuća i njih potres ne može uništiti.

Foto: privatna arhiva


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij