hren

NA IZLAZAK IZ ZRAČNE LUKE ČEKA SE VIŠE OD SAT VREMENA
Zbog srpanjske smjene gostiju i prije samoga vikenda u zračnoj luci Split u četvrtak tijekom poslijepodneva stvarale su se ogromne gužve, veliki broj putnika stigao je danas u zračnu luku. Na policijsku kontrolu čekalo se u ogromnim redovima zbog velikog broja putnika. Da je danas iza 14 sati u zračnoj luci bila „ludnica“, pokazuju slike čitatelja koji je i sam bio putnik čekajući svoj red satima.

- Već sam sat vremena u redu, smjena je policije jer je 14 sati,  45 min. nema nikoga na šalteru. Treba držati razmak 2 m, a razmak je 2mm – kazao je čitatelj koji je sletio iz Frankfurta, komentirajući kako su u 20 minuta sletjela četiri zrakoplova.

Naime, danas je do 15 sati iz zračne luke poletio 31 zrakoplov, a do večeras će još 22 zrakoplova put svojih odredišta. Time su pistu na aerodromu napuštali zrakoplovi svakih pet, deset do dvadeset minuta. Tako će biti sve do 18 sati, nakon toga se do večernjih sati očekuje da će polijetanja zrakoplova biti u razmaku od najmanje pola sata. Slična situacija je i sa zrakoplovima koji dolaze u zračnu luku na Resniku.

- S obzirom na volumen prometa, zahtjevne epidemiološke procedure koje usporavaju proces i zabilježene poremećaje u redovitom prometu, moguće je da u nekim trenutcima bilo dužeg čekanja - kazao nam je Mate Melvan Voditelj službe prihvata i otpreme putnika.

Iako gužve i čekanja u redovima nikad nisu bila ugodna za putnike, možemo reći da se nakon dugo vremena u zračnoj luci Split  ponovno stvaraju gužve kao nekada kada su svakodnevno, posebno u sezoni, primali i otpremali veliki broj zrakoplova, a samim tim i putnika.

 

Foto: čitatelj


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij