hren

Tradicionalni godišnji koncert KUD-a Ante Zaninović „Ispod balature“ održat će se ovog  petka, 30. srpnja na brcu  u Kaštel Kambelovcu, a početak ovog jubilarnog dvadesetog godišnjeg koncerta je u 21 sat.

Na koncertu će sudjelovati članovi tri generacije Zaninovića uz glazbenu pratnju madolinskog orkestra i pod budnim okom umjetničkog voditelja Tonća Tadina, kao i voditelja orkestra Ivana Radilovića.

- Ljubav prema tradiciji , odžala nas je i u ovim novim vremenima te u vrlo kratkom periodu iz bogatog repertoara uspjeli smo  izdvojiti  i uvježbati program. Tako će publika imati priliku ponovo uživati u koreografijama dalmatinskih plesova priobalja i Zagore, posebno Kaštela, koja su zaštitini znak ovog društva. Svakako tu je i Kaštelanska četvorka, koju smo do sada  izvodili na mnogobrojnim smotrama I festivalima u zemlji I inozemstvu.
Tradiciju možemo održati samo življenjem tradicije i tako mlađima prenjeti vrijednosti koje su njegovali preci – kazala nam je ususret ovom događanju Marica Tadin.

A upravo izvođenje Kaštelanske četvorke na Vinkovačkim jesenima 2019. godine spojilo je članove Zaninovića s gostima ovogodišnjeg programa u Kaštel Kambelovcu.

To su članovi KUD-a Granćica˝iz Đeletovaca na krajnjem istoku Lijepe naše. Oni  će na brce donijeti dašak Slavonije, a tu je  KUDŽ Filip Dević iz Splita koji će se predstaviti svojom  mješovitom klapom i vratiti publiku u ˝nika lipa vrimena˝.

Inače, članovi KUD-a Ante Zaninović prošle godine su trebali obilježiti 20 godina uspješnog  rada, no to je izostalo zbog općepoznate situacije.

- Nažalost, već drugu godinu za redom nismo mogli organizirati ni naš Međunarodni susret „Za jubav tance igraše“.  Ovim koncertom samo želimo skrenuti pažnju kako nismo odustali od plesa i pjesme samo smo morali prilagoditi svoj rad trenutnoj situaciji – zaključila je Tadin.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij