hren

Radovi na Aglomeraciji u ulici put groblja u Kaštel Kambelovcu zbog nezadovoljstva dijela stanovnika okolnih ulica su na mjesec dana bili prekinuti, no na inzistiranje drugog dijela stanovnika radovi su ponovno nastavljeni. Jedni su smatrali da je neprikladno da su bageri na ulicama tijekom sezone, dok su drugi zahtijevali nastavak radova kako bi se što prije priveli kraju. Grad je izašao u susret i riješio alternativne puteve.

- Izgradnja infrastrukture vodovoda i kanalizacije je od sveopćeg interesa  i važnosti. S toga je važno da svi surađujemo, čelni ljudi grada, izvođači radova i stanovnici, da se radovi što prije privedu kraju i stanovnici dobiju priliku dostojanstvenog života 21. stoljeća -  kazao je Gregorio Puljak u ime stanovnika koji su skupljali potpise te peticijom tražili nastavak radova, nakon što je prethodno dio stanovnika tražio da se radovi zaustave, odnosno prolongiraju.

Puljak pojašnjava i koji su razlozi zbog kojih su željeli da se radovi nastave, na dijelu tada jedine ceste koja vodi put kambelovskog groblja, a koja je svakodnevno bila zatvorena od 7 do 17 sati i kojom se nije moglo prometovati. 

- Ljeto je pri kraju i došle su prve kiše i donijele nove probleme kojih smo se i pribojavali, al smo ih većim djelom izbjegli izborenom peticijom potpisanom većine stanovništva i tražili da se radovi nastave. Srećom radovi su se nastavili, pa je veliki dio radova iza nas. Čeka nas još puno tolerancije, strpljenja i prilagodbe kroz jesen i zimu zbog vremenski neprilika, prvenstveno kiše koja će otežati funkcioniranje stanovništva kroz strmu i na pojedinim dijelovima usku ulicu, najveći problem za najmlađe, odnosno školarce, jer zbog kiše ulice budu izrovane, stvore blato, nanose krupni pijesak, kamenje i zemlju u dvorišta – zaključuje Puljak.

Za razliku od dijela stanovnika koji su željeli da se radovi nastave, drugi su smatrali da u srcu sezone, kada su napokon dočekali rezervacije za svoje apartmane i vile, nije u redu da njihove turiste dočekaju bageri na ulicama i da autima ne mogu do rezerviranih smještaja, nego moraju vući kufere po izrovanoj cesti. Svojim angažmanom i prosvjednom notom, radove su uspjeli zaustaviti na mjesec dana.

- U konačnici i nismo zadovoljni, s obzirom na iznenađujuće dobru sezonu i popunjenost apartmana, radovi su nastavljeni rano ujutro, 18. kolovoza bez ikakve prethodne najave. Iako je dogovor s predstavnicima Grada bio da se stave znakovi, kako bi turisti, a i domaće stanovništvo bilo upoznato s alternativnim pravcima, to je izostalo. Kad smo zvali u Grad i tražili objašnjenje, javila se tajnica gđe. Pelivan, oni su bili u čudu da su radovi nastavljeni i nisu znali o čemu pričamo. Tako da je prvih dana bio totalni kaos zbunjenih turista, a i nas lokalnog stanovništva – kazala je jedna od stanovnica ulice Put Kruševika koja je među onima koji su nezadovoljni načinom izvođenja radova.

- Neki od nas su zatvorili mogućnost daljnjih rezervacija zbog nastavljenih radova. Neozbiljnost izvođenja radova je i podatak da se u gotovo tjedan dana radovi nisu pomakli niti 15-ak metara, a to se može vidjeti na terenu. Jedina pozitivna stvar su dva alternativna pravca, koja su vrlo korektno odrađena, na naše traženje – zaključila je stanovnica.

O kojim se alternativnim pravcima radi, naveli su iz Grada. 

- Grad Kaštela je na navedenim lokacijama u proteklom vremenu uredio dva alternativna pravca na način da je ulica Put Selišća u Kaštel Kambelovcu povezana s ulicom Put Vlačina u Kaštel Lukšiću, a ulica Put pod Knježak u Kaštel Kambelovcu spojena je na Put Majuni u Kaštel Lukšiću - kazali su iz Grada.

Radovi na poslovima Aglomeracije na tom dijelu trebali bi trajati tri mjeseca, prema riječima dijela stanovnika, što bi značilo da bi cesta u potpunosti trebala biti gotova do početka studenog, hoće li tako i biti preostaje za vidjeti.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij