hren

priprema za porod

Udruga Kućica sretnog djetinjstva organizira pripremu za porod kroz kvalitetna izlaganja izvrsnih predavača koji će, raznim primjerima dobre prakse suzbiti strah od poroda, naučiti vas tehnike disanja kako bi se umanjio intenzitet boli.

Na osnovu podataka iz Nacionalnog zavoda za statistiku koja potvrđuje kako je stopa nataliteta u gradu Kaštela veća od prosječne stope nataliteta na nacionalnoj i regionalnoj razini te anketnih rezultata istraživanje na društvenoj mreži o potrebi osmišljavanja sadržaja za trudnice u gradu Kaštela gdje čak 85.3% ispitanih punoljetnih žena potvrđuje potrebu takvoga sadržaja udruga Kućica sretnog djetinjstva organizira seriju predavanja namijenjenih trudnicama, roditeljima i obiteljima koji planiraju roditeljstvo te široj populaciji koji želi steći znanja o fiziologoji trudnoće i boljoj pripremi za dolazak djeteta u obitelj.

S obzirom na postojeću stigmu straha o nadolazećem porodu, koja je duboko uvriježena u društvene pore kao i manjak iskustva o zdravstvenoj njezi novorođenčeta, cilj je potaknuti pozitivna promišljanja, bolju psihofizičku pripremu na temelju stručnih predavanja a u svrhu zaštite i promicanja zdravlja trudnica te kulture života roditelja.

Predavanja će uključiti:

15. rujna 2021. (srijeda):

17.30 - 18.30h,
dr. Nives Luetić, spec. ginekologije i porodništva: 'Priprema za porod';

18.45 - 19.45,
Srđana Fredotović, mag. med. techn. i Doris Lazendić, bacc. med. techn.: 'Razdoblje babinja: Njega bebe kod kuće/uspješno dojenje';

16. rujna 2021.godine (četvrtak)

17.30 - 18.30h,
dr. Marina Pehlić, spec. ginekologije i porodništva: 'Porod u KBC Split';

18.45 - 19.45h,
prof. Katija Delaš, vft.: 'Relaksacijsko disanje pri porodu'.

Predavanja će se organizirati u Kaštel Gomilici, a više informacija možete doznati na Facebook stranici udruge OVDJE, a prijaviti se možete na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij