hren

volonteri mala

PRIKUPLJALA SE SREDSTVA ZA OBNOVU ŠKOLE U PETRINJI
Danas su se u splitskom Đardinu održali 24. Dani volonterskog rada, humanitarno-prodajna manifestacija, koja je okupila tridesetak udruga i javnih ustanova, kao i velik broj volontera, a među njima su bili i mladi članovi udruge Sv. Jeronim iz Kaštela.

Članovi udruga i institucija predstavili su svoje volonterske programe te prodavali svoje proizvode i rukotvorine, od nakita i ukrasa, preko knjiga i igračaka sve do proizvoda prirodne kozmetike, zdrave hrane i različitih proizvoda učeničkih i sličnih zadruga.
Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija pripremali su kulinarske delicije za posjetitelje te je podijeljeno više porcija juhe od kozica.

Članovi udruge Sv. Jeronim, uz promidžbu svojih projekata i programa, na svom štandu prodavali su radove nastale na svojim likovnim radionicama djece i mladih, kao i rukotvorine i radove nastale u programu Dnevnog boravka za starije u Kaštel Gomilici.
Bilo je tu i drugih zanimljivosti, čime su se članovi Sv. Jeronima pridružili pridružili prikupljanju sredstava za obnovu škole Ivana Gorana Kovačića iz Gore u Petrinji, koja je teško stradala u potresu krajem 2020. godine.

Obnova škole Ivana Gorana Kovačića, koju pohađaju 92 učenika sufinancira se sredstvima Splitsko-dalmatinske županije, a učenici i djelatnici nadaju se u novim klupama biti sljedeće školske godine.

S 24. Dana volonterskog rada, kojima se pridružio i župan Blaženko Boban, pozvani su građani da se priključe u ovu humanitarnu akciju te ako žele donacije za obnovu škole mogu uplatiti na podračun u OTP banci IBAN: HR1924070001500014889.
U opis plaćanja trebaju navesti: „Donacija za OŠ I.G. Kovačića“.

Ova manifestacija financirana sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te sredstvima programa Europa za građane.

Foto: MI Split


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij