gkk bojna mala

Gradska knjižnica Kaštela nastavila je projekt pod naslovom Kaštelanska ćakula u sklopu kojeg objavljuju razgovore sa zanimljivim sugovornicima koji žive na području Kaštela, a koji se bave književnošću, glazbom, slikarstvom, plesom, vinarstvom, vinogradarstvom, gastronomijom, turizmom i očuvanjem baštine te sa svima onima koji su sudjelovali u događajima bitnim za povijest Kaštela.

U posljednjoj Kaštelanskoj ćakuli gost je bio umirovljeni bojnik Hrvatske vojske 2. bojne 141. brigade koja nosi i naziv Kaštelanska bojna. Njihov sugovornik nije htio navesti svoje ime, jer je, kako je rekao, u ovom slučaju bitno sjećanje na sve hrvatske branitelje i na baš sve njegove suborce iz Kaštelanske bojne i na njihovu hrabrost, požrtvovnost, nesebičnost i spremnost da stanu na branik domovine, na branik svojih dragih Kaštela i Hrvatske prije trideset godina.

Povod razgovoru je obljetnica Domovinskog rata, a umirovljeni bojnik 2. bojne 141. Brigade u razgovoru sa I. Delić  ukratko je ispričao svoja sjećanja na događaje koji su se dogodili prije 30 godina. Govorio je o tome kako je bila organizirana obrana u Kaštelima, o napadu na Kaštela, bježanju mladih vojnika JNA iz vojarne, o prvim borbama s neprijateljima, o najtežem i najtužnijem trenutku iz rata te o području djelovanja Kaštelanske bojne.

Cijeli razgovor iz Kaštelanske ćakule možete pročitati OVDJE.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij