milna brac

MALVERZACIJE SA ZEMLJIŠTEM NA BRAČU
U akciji koju je splitska policija u suradnji s USKOK-om provela u srijedu ujutro nakon višemjesečne istrage, uhićeno je nekoliko osoba s područja Brača i Splita, ali i Kaštela. Radi se o osobama za koje se sumnja da su dio  organizirane grupe koja je provodila  malverzacije sa zemljištem na otoku Braču.

Među uhićenima su Snežana B., nekadašnja šefica županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo ispostave u Supetru koja zadnjih nekoliko godina radi u tom uredu kao savjetnica, investitori Ivan K. i Tonći K., arhitekt Dinko G., geodet Emil Z., kao i Antonio M. i Željko B.

Kako donose određene neslužbene informacije i pojedini mediji, a o tome je riječi bilo još početkom godine, osumnjičeni su sudjelovali u malverzacijama sa zemljištem i u ishođenju građevinskih dozvola na atraktivnim lokacijama uz more na Braču i to na parcelama koje nikada nisu bile u građevnoj zoni. Radili su to tako što su lažno prikazivali da je na tom zemljištu bila nekretnina koja nije postojala te su izdavana rješenja o izvedenom stanju nezakonito izgrađenih građevinskih objekata, nakon čega se provodi legalizacija te ishođenje zamjenske građevinske dozvole za novu nekretninu.

Uhićenja su povezana s prijavom koju je podnijela Općina Milna, odnosno načelnik te općine Frane Lozić, koji je prije nekoliko mjeseci prijavio i prijetnje vezane uz ovaj slučaj.

Određene informacije govore da je u cijelu priču uključen i jedan francuski državljanin te njegova fiktivna tvrtka, koji su milijunskim iznosima za kupnju zemljišta na Braču, prali novac, a o tome je našu policiju obavijestila francuska tajna služba.

Policijski službenici tijekom današnjeg dana provode pretrage ureda i domova osumnjičenih osoba pa tako i u Kaštelima..


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij