glomazni otpad

BESPLATNO GA MOŽETE NARUČITI NA KUĆNU ADRESU
Prvim danom nove godine, tvrtka Zeleno i modro prestala je sa postavljanjem kontejnere za glomazni otpad na javnim površinama, kako su to činili do sada. Na ovu odluku, koju smo već objavili na našim stranicama, stiglo je nekoliko pritužbi građana u našu redakciju. Koji su razlozi ovakve odluke te koje su mogućnosti koje građani mogu iskoristiti kad je odlaganje glomaznog otpada u pitanju, kazali su nam u Zeleno i modro.

- U vrijeme pretjeranog konzumerizma, olako se odričemo predmeta koji se uz manje popravke mogu kvalitetno preurediti i ponovno koristiti, te ih po inerciji, ali često i zbog vlastitog komoditeta bacamo u smeće. Sustav ponovne uporabe predstavlja iznimni, i kod nas do sada neiskorišteni potencijal za ekološki prihvatljive gospodarske i socijalne aktivnosti, a ujedno je u skladu sa konceptom kružnog gospodarstva. Kako bi našim korisnicima omogućili još kvalitetniju uslugu, smanjili komunalni nered i troškove zbrinjavanja otpada te uspostavili bolju regulaciju i evidenciju nad prikupljenim otpadom  od nove godine više se ne postavljaju kontejneri za glomazni otpad na javne površine – kazao je direktor tvrtke Zeleno i modro Alen Lučić.

Iz tvrtke ističu, kako su se postavljanjem kontejnera za glomazni otpad na javnu površinu generirali visoki troškovi zbrinjavanja.

- Često nam se događalo da su otpad dolazili bacati građani koji nisu korisnici naših usluga te ujedno nisu stanovnici Kaštela a bilo je tu i različitih firmi i obrtnika koji bi svoj proizvodni otpad odbacivali u kontejnere za glomazni otpad, a često i oko njih. Do sada smo zbog toga, osim velikih troškova, i komunalnog nereda imali i velike probleme u zbrinjavanju otpada jer se u kontejnerima za glomazni otpad nalazio i miješani komunalni otpad – rekao je Lučić.

Ovim postupkom, kako navode, svim će građanima omogućit kvalitetniju uslugu na način da će se smanjiti vrijeme čekanja naručenog kontejnera za glomazni otpad koji će djelatnici poduzeća dovesti na vlastitu adresu. Uvjet prema kojem građani imaju pravo naručiti kontejner za glomazni otpad na kućni prag je taj da uredno plaćaju račune za odvoz smeća.

Kontejneri za glomazni otpad će se moći bez naknade dobiti na zahtjev jednom godišnje kao i do sada na sljedeće načine:

-putem online obrasca na http://zelenoimodro.hr/gospodarenje-otpadom/glomazni-otpad/

-telefona: 021/535-068,

-e -maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ujedno, glomazni otpad se može odložiti i u reciklažno dvorište tvrtke na adresi ZELENO I MODRO d.o.o., Put Žabic 16, Rudine.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno