hren
 

KORONA OSTAVILA TRAGA I NA RADOVIMA
Iako je prošlo nešto više od godinu dana od kada su službeno otvoreni, radovi na izgradnji ribarske luke na Brižinama još nisu završeni, unatoč najavama kako će sve biti gotovo za 12 mjeseci.

NOVE NAGRADE IZ PODRUČJA SIGURNOSTI
CEMEX Hrvatska drugu je godinu za redom osvojio Veliku nagradu sigurnosti koju dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti povodom obilježavanja Hrvatskih dana sigurnosti.

Tvrtka CEMEX Hrvatska i ove je godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner, prestižnog certifikata za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima tvrtke SELECTIO. Svoje HR procese certificiraju od 2008. godine, pa su tako i ove su godine prošli kroz recertifikaciju koja je uključivala dubinsku analizu njihovih HR praksi. Još su jednom potvrdili zavidnu razinu brige o svojim zaposlenicima te su nastavili s brojnim inicijativama usmjerenim na njihovo zadovoljstvo i razvoj.

U TIJEKU SU PRIJAVE ZA KOLOVOZ
Očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom narušena gospodarska aktivnost, Hrvatski zavod za zapošljavanje u posljednja četiri mjeseca objavljuje mjere prema kojima su poslodavci mogli zatražiti financijsku potporu za očuvanje radnih mjesta.

SLIJEDE TOMMY I AD PLASTIK
Financijska agencija objavila je podatke o lanjskom poslovanju poduzetnika, uz napomenu da se radi o preliminarnim podacima iz dosad obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, a pretraživanjem registra tih izvještaja došli smo do podataka i o najuspješnijim tvrtkama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, javlja Slobodna Dalmacija.

Počeo je teći rok za predaju zahtjeva za dobivanje nove potpore koja je za mikropoduzetnike pogođene korona krizom kao male psolodavce predviđena u iznosu od 2000 kn po radniku za mjesec srpanj.

VIŠE LETOVA OČEKUJE SE NAKON 16. LIPNJA
Dva mjeseca u Zračnoj luci Split bio je prekinut promet jer nije bilo moguće održavanje zračnih linija u uvjetima značajnih ograničenja kretanja zbog pandemije koronavirusa. Kako se epidemiološka situacija popravila, uspostavljene su pojedine domaće linije iz Resnika, a Zračna luka je spremna i za prvi direktni međunarodni let koji bi trebao biti u petak, 29 svibnja.

PRODAJA NA DRAŽBI
U zakonom predviđenom roku, 15. travnja, Zračna luka Split uplatila je ukupan iznos od 87.965.533 kune za kupovinu zemljišta “Kaštelanskih staklenika u stečaju” u Resniku.

REALNI, KRITIČNI, ALI I VEĆINOM  OPTIMISTIČNI
Korona kriza, kako je nazivamo, trenutno je u Kaštelima zatvorila cijeli niz obrta, smanjila djelovanje privatnog poduzetništva i mnoge ostavila bez posla. Ako se zna da većina gradskog proračuna leži upravo na uspješnosti obrtništva i malih poduzetnika, od turizma i proizvodnje do različitih uslužnih djelatnosti, problemi u njihovom poslovanju odražavaju se i na funkcioniranje cijelog grada.

Među organizacijama, udruženjima, ustanovama i institucijama koje su sa svojim članovima i korisnicima tijekom ovog razdoblja stvorile elektronske, digitalne i virtualne suradnje je i Hrvatska gospodarska komora, gdje su s ciljem ublažavanja posljedica krize uzrokovane epidemijom koronavirusom, a  u sklopu platforme Digitalna komora pokrenuli novu e uslugu - HGK Poveznica.

Predstavnici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora posjetili su CEMEX kako bi se upoznali s najboljim praksama proizvodnje građevinskih materijala te poslovanjem u skladu s načelima održivog razvoja. EGSO je savjetodavno tijelo EU-a koje čine predstavnici organizacija radnika i poslodavaca te drugih skupina dionika.

AKTIVIRANE HIPOTEKE
Već nekoliko godina miruju strojevi u pogonima posrnule kaštelanske tvrtke “Adria čelik”, nad kojom je u studenom 2015. otvoren stečaj.

ZAVRŠIO GAST 2020
Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST 2020 koji je okupio gotovo 800 brendova, izlagača i suizlagača iz osam zemalja, prema svim gospodarskim i statističkim pokazateljima nadmašio je prošlogodišnji te je još jednom, kvalitetom svojih izložaka i bogatim stručnim programom, potvrdio status vodećeg regionalnog sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma.

Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska potpisali su šesnaesti po redu Kolektivni ugovor koji će se primjenjivati do kraja 2021. godine.

PROMJENA VLASNIKA
U trenutku kad “Cemex Hrvatska” i “Nexe grupa” iz Našica podnesu prijavu regulatornoj agenciji, postat će izvjesno da su se dogovorili o kupoprodaji poslovanja kaštelansko-solinske kompanije u Hrvatskoj.

Radovi na uređenju šetnice Eko-kampusa Puljani, posjetiteljskog centra u Nacionalnom parku Krka, privedeni su kraju ugradnjom dekorativnog betona CEMEX CoolirBasic.

HRVATSKI PROJEKTI NASTAVLJAJU IZVRSNI NIZ KOJI DOMAĆA ARHITEKTONSKA I GRAĐEVINSKA RJEŠENJA POSTIŽU U MEĐUNARODNOJ KONKURENCIJI JOŠ OD 2006. GODINE
Među više od 400 prijavljenih projekata iz cijelog svijeta, i jedan je hrvatski projekt odabran i nagrađen na međunarodnom izdanju Graditeljske nagrade CEMEX -  poslovna zgrada u sklopu ugostiteljskog kompleksa Franja u Samoboru.

CEMEX Hrvatska dobitnik je Velike nagrade sigurnosti u kategoriji društvene odgovornosti za svoje inicijative sigurnosti na cestama. Nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u dvanaest kategorija povodom obilježavanja Hrvatskih dana sigurnosti.

CEMEX Hrvatska i ove je godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner zahvaljujući izvrsnosti koju njeguju u upravljanju svojim zaposlenicima. Prestižno priznanje je Velimiru Viloviću, direktoru CEMEX-a uručio Aleksandar Zemunić, član tvrtke SELECTIO koja taj certifikat dodjeljuje već 14 godina. CEMEX Hrvatska nositelj je Certifikata već dugi niz godina, uvijek iznova demonstrirajući kvalitetnu HR strategiju, razvijene procese regrutiranja, selekcije i upravljanja učinkom zaposlenika te brižan odnos prema svojim zaposlenicima.

Novi izvještaj, pod nazivom „Gradimo snažniji CEMEX“ obuhvaća 2017. i 2018. godinu, a redovitim izvještavanjem o nefinancijskim utjecajima CEMEX Hrvatska omogućuje usporedivost svojih pokazatelja održivosti posljednjih četrnaest godina.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska