hren

PROJEKT BACAR I KLASTER ZORA
Među brojnim izlagačima koji će se ove godine, od 9. do 13. travnja, predstaviti na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, bit će i značajan broj predstavnika kaštelanskih udruga, institucija i pojedinaca, koji na sajam odlaze kao dionici klastera održivog razvoja Zora ili njihovi suradnici, a sve u sklopu projekta BACAR, projekta iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, koji se održava 22. godinu zaredom, jedna je od najvećih i najznačajnijih gospodarskih manifestacija u okružju te iz godine u godinu posjećuje je i na njoj sudjeluje veliki broj gospodarstvenika iz više zemalja, posebno jer omogućuje domaćim i stranim izlagačima iz različitih poslovnih područja da svoja postignuća pokažu na jednom mjestu.

Na ovom sajmu gospodarstva održat će se i podsajamska manifestacija Sajam turizma Mostar, koja će biti prigoda za predstavljanje i umrežavanje turističke ponude, turističkih agencija, turoperatera i destinacija, a posebno mjesto zauzima i prezentacija te populariziranje vina i vinogradarsko-vinarskih proizvoda.

Iako je do sajma preostalo više od deset dana broj prijavljenih sudionika popeo se na više od tisuću, a kako se pretpostavlja bit će i znatno veći.
Svoje mjesto među njima imat će i Kaštelani, koji će se u Mostaru predstaviti s lokalnom hranom, turizmom i kreativnim industrijama.
Uz klaster Zora u Mostar će, između ostalih, otputovati predstavnici srednje škole Braća Radić, udruge maslinara Mastrinka, OPG-ovi  Vlade Perišina i Marijane Vidić, predstavnici turističke agencije Eridan, predstavnici Vinske kočije Kapov, Turistička zajednica grada Kaštela, predstavnici obrta za proizvodnju glazbenih instrumenata Kira, organizatori Lovestock festivala, predstavnici tvrtke Libor i KUD-a Ante Zaninović, Vibe Handpan te udruge Sveti Jeronim.
No, uz njih, posjetiteljima mostarskog sajma, kroz brošure i video projekcije, ali i vlastite proizvode, predstavit će se i vina vinarija Matela, Milan, Krolo i Vuina te OPG-a Bedalov, obrt za ribarstvo Katić, Muzej grada Kaštela, Happy to Visit, Castel Zinfandel, Marina Kaštela, Venus diving, Bus rent i drugi.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska