hren

HRVATSKI PROJEKTI NASTAVLJAJU IZVRSNI NIZ KOJI DOMAĆA ARHITEKTONSKA I GRAĐEVINSKA RJEŠENJA POSTIŽU U MEĐUNARODNOJ KONKURENCIJI JOŠ OD 2006. GODINE
Među više od 400 prijavljenih projekata iz cijelog svijeta, i jedan je hrvatski projekt odabran i nagrađen na međunarodnom izdanju Graditeljske nagrade CEMEX -  poslovna zgrada u sklopu ugostiteljskog kompleksa Franja u Samoboru.

Autorski rad projektnog tima arhitektonskog studija SKROZ osvojio je treće mjesto u kategoriji Javne i poslovne građevine te time nastavio niz brojnih hrvatskih projekata koji su u posljednjih desetak godina sudjelovali i osvajali ovo prestižno graditeljsko priznanje. Na ovom se natječaju svake godine odabiru najbolji projekti pristigli iz brojnih zemalja u kojima CEMEX posluje, a nagrade se dodjeljuju u pet kategorija, uz posebne nagrade projektima koji donose društvenu vrijednost, inovativnost ili su primjeri održive gradnje.

„Osim što je multifunkcionalna, ova poslovna zgrada predstavlja važan javni prostor za malu zajednicu u kojoj se nalazi. Ponosni smo što je naš projekt prepoznala svjetska struka i radosni što smo dobili priliku sudjelovati u ovom važnom natjecanju na međunarodnoj razini te na taj način promovirati arhitekturu male zemlje kao što je Hrvatska“, izjavila je Margita Grubiša iz projektnog tima studija SKROZ.

„Iz godine u godinu naši projekti su prepoznati na globalnoj razini pa me veseli da je i ove godine tako. Nagrađena je inovacija i kreativnost hrvatske gradnje te je ova nagrada najbolji dokaz njene bogate tradicije i kvalitete te poticaj drugim našim graditeljima da u budućnosti i sami sudjeluju na ovom natječaju. Čestitam autorima projekta na ovom priznanju i želim im još mnogo dobrih projekata u budućem radu“, rekao je direktor CEMEX-a Hrvatska Velimir Vilović

Nagrađeni hrvatski projekt nije jedini projekt iz regije koji je zaslužio ovogodišnje međunarodno CEMEX-ovo priznanje; Kuća 4 iz Banja Luke osvojila je također treću nagradu u kategoriji Stambene građevine.

Foto: promo


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska