hren
 

Europska unija već nekoliko godina pojačava borbu protiv plastičnog otpada.

ZARAŽENI NA ODMORU?
Talijanski mediji pišu o još sedam talijanskih državljana, koji su bili pozitivni na koronavirus nakon što se vratili iz Hrvatske, ali oni nisu povezani s Pagom.

TRI PREDSJEDNIKA
U počasnoj loži će biti manje ljudi, ali, to je sigurno, doći će nam sva tri predsjednika. Milanović, naš Sinjanin, će u svojstvu pokrovitelja i darovati alkara pobjednika, kazao nam je Stipe Jukić

VELIKO PRIZNANJE
Papa Franjo je u Vijeće za ekonomiju imenovao sedam laika, među kojima je i predsjednica savezne udruge Deutsche Volksbanken i Raiffeisenbanken u Berlinu (BVR), Marija Kolak

Kakav je rejting stranaka i političara mjesec dana nakon izbora?

POSEBNE MJERE
Jedini hotel u sinjskoj krajini gotovo je cijeli popunjen gostima

Na današnjoj telefonskoj sjednici, Vlada je donijela odluku o upućivanju žurne humanitarne pomoći Libanonu za potrebe zaštite ljudskih života i saniranja materijalnih šteta nastalih nakon razorne eksplozije u bejrutskoj luci.

HDZ je i na ovim parlamentarnim izborima najviše dobio od donacija, najviše je trošio, dobio je i najveću pojedinačnu donaciju, i opet je HNS-ov zastupnik najskuplji, no tu se ove godine već ulazi u zonu egzotičnih pojava u izbornim financijama.

Splitska policija privela je 23-godišnjaka kojega sumnjiči da je u Splitu napao dvojicu britanskih državljana, tereteći ga za pokušaj ubojstva oštrim predmetom i nanošenje teških ozljeda (jednom Britancu slomljen nos).

OBLJETNICA
Golemo zvono odjeknulo je u četvrtak ujutro u Hirošimi na 75. obljetnicu prvog napada atomskom bombom u povijesti, na početku komemorativne svečanosti s koje je gradonačelnik pozvao sve zemlje da odbace sebični nacionalizam i ujedine se u borbi protiv svih prijetnji. Zbog protuepidemijskih mjera, ulazak u Memorijalni park mira na komemorativnu svečanost ove je godine bio ograničen samo na preživjele i njihove obitelji

REAKCIJE IZ BEOGRADA
Radiotelevizija Srbije (RTS) izdvojila je ocjenu premijera Plenkovića da Hrvatska žali zbog svih civilnih žrtava

Katastrofalna eksplozija u Bejrutu, u kojoj je život izgubilo najmanje 135 ljudi, nekoliko tisuća ozlijeđeno, a više od 250 tisuća ostalo bez krova nad glavom, ostavit će dugoročne posljedice na ovu, ionako pogođenu zemlju krizama, kriminalom i prethodnim ratovima. Danas se može potvrditi i da je uzrok eksplozije lučko skladište, u kojem se nalazilo oko 2750 tona amonijeva nitrata. 

PODACI HGK-A
Nautički sektor u Hrvatskoj u srpnju je ostvario 75 posto lanjskog rezultata u tom mjesecu, priopćila je u srijedu Hrvatska gospodarska komora (HGK)

IZVANREDNO STANJE
Libanon je u srijedu proglasio izvanredno stanje na dva tjedna za grad Bejrut, nakon katastrofalne eksplozije u utorak u bejrutskoj luci u kojoj je poginulo više od sto ljudi, a više tisuća je ozlijeđeno. Stanovnici opustošenog Bejruta pokušavaju se u srijedu nositi s posljedicama eksplozije, uz već postojeću ekonomsku krizu i pandemiju koronavirusa. U iduća dva tjedna, vrhovna vojna vlast bit će zadužena za pitanja sigurnosti

PORUKE IZ KNINA
Za mnoga nedjela prema Hrvatima još nitko nije odgovarao. Utoliko još više žalimo za zločinima s hrvatske strane, kojih je, nažalost, bilo. Legitimno pravo na obranu ne može biti opravdanje za nedjelo", dodao je Plenković

''DOSTOJANSTVENA OBLJETNICA''
Nakon svečane 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu, general Ante Gotovina pred novinarima je poručio da je najvažnija poruka iz Knina da ''živimo u miru i sigurnosti''.

Predsjednik Zoran Milanović sinoć je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO Oluja na kninskoj tvrđavi priredio prijem za ratne zapovjednike i odlikovao umirovljene generale HV-a te četiri gardijske brigade HVO-a.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti trgovine će raditi skraćeno, po nedjeljnom vremenu ili neće uopće biti otvorene za kupce. Donosimo pregled radnog vremena većih trgovina i trgovačkih lanaca.

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu obilježena je 30. obljetnica ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik. Predsjednik Republike Zoran Milanović postrojbi je uručio odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog" za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu. Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga tom je prigodom rekao da je Oluja pobjeda bez mrlje.

SVEČANIM završetkom obuke drugog naraštaja za razvoj vođa Marko Babić i prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata u Zagrebu započelo je danas obilježavanje VRO Oluja na kojem sudjeluje i predsjednik Republike Zoran Milanović.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij