hren
 

Požar, koji je danas nešto prije 13.30 sati buknuo na području Dragočeva u Kaštel Sućurcu, u tijeku nekoliko sati proširio se i na okolna područja, a u njegovom gašenju sudjeluje više od stotinu vatrogasaca iz Kaštela, Solina, Trogira, Dugog Rata, Splita i drugih okolnih gradova i mjesta.

NOVO! Na intervenciji gašenja požara trenutno sudjeluje oko 100 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila iz područja Trogira, Kaštela, Solina i Splita te 4 protupožarna zrakoplova Canadair. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na većoj površini. 
-U početku je vatra zaprijetila obližnjim objektima, ali su sve kuće obranjene. Požar se nošen jakim vjetrom proširio na drugu stranu Kozjaka te smo i tamo poslali snage. Vatrogasci zajedno s posadama zrakoplova aktivno rade na zaustavljanju požara – rekao nam je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.Danas u 13.25 sati, dežurni vatrogaci DVD-a Mladost, dobili su dojavu o požaru, koji je izbio sjeverno od brze ceste u Kaštel Sućurcu te se značajno širi potpomognut vjetrom.

MOTORIST PREVEZEN U KBC
Danas, oko 11.30 sati na Cesti dr. Franje Tuđmana u Kaštel Starom, u blizini osnovne škole, došlo je do sudara osobnog vozila i motocikla, pri čemu je motociklist ozljeđen.

Kako javlja PUSD, sinoć oko 20 sati u Kaštel Sućurcu policijski službenici uočili su muškarca za kojim je raspisano više potraga i koji se odmah dao u bijeg ignorirajući zapovijed „stoj policija“.

U subotu, 25. srpnja oko 21.30 u Kaštel Novom, na raskrižju ulica don Petra Žanete i biskupa Žanića (kod groblja), dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. U prometnoj nesreći sudjelovali su vozač osobnog vozila Opel Astra i vozač mopeda Piaggio NRG.

Oko 9 sati jutros na pješačkom prijelazu u Kaštel Lukšiću osobni automobil udario je pješaka. Na mjesto događaja ubrzo je stiglo vozilo hitne pomoći te ga prevezlo u splitski KBC. Težina ozljeda za sada je nepoznata.

Sinoć oko 20 sati na području Kaštela, policijski službenici Interventne jedinice policije pokušali su koristeći zvučne i svjetlosne signale, zaustaviti osobno vozilo zbog sumnje da istim upravlja muškarac za kojim je raspisana potraga.

CESTA ZATVORENA ZA PROMET
Danas je oko 10.40 sati, u Trogiru, predio Pantana, na Državnoj cesti 315,  došlo do prometne nesreće,  sudar teretnog i osobnog vozila pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, zbog očevida navedena dionica ceste zatvorena za promet, javili su iz policije.

Junaku antiratnog plakata pravomoćno šest godina zatvora

Pred tužiteljstvom je ispitan Jakov Šimić (33) zvani Jale, prijavljen zbog teškog ubojstva iz bezobzirne osvete Marija Boljata (36) zvanog Pajkić te pokušaja ubojstva Joze Čabraje (29)

Ivan Radović (29) je doveden na ispitivanje sa svojim rođacima, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu. Protiv njega nije podnesena nikakva prijava. Toni Vitaljić (40) je još u bijegu...

Nakon što je zapaljen BMW Joze Čabraje, malo je nedostajalo za novi požar

ZARADIO KAZNENU PRIJAVU
U srijedu u ranim jutarnjim satima, brojni vozači na glavnoj prometnici Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Kambelovcu ostali su zatečeni vidjevši nasred ceste kako leži mladić s rusakom na leđima. Na svu sreću mladić nije ozlijeđen, a na cesti je ležao svojevoljno.

Prema pisanju portala Slobodne Dalmacije, sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je u utorak navečer jednomjesečni istražni zatvor za trojicu prijavljenih i dostupnih muškaraca koji se povezuju s ubojstvom Maria Boljata Pajkića.

ZA JEDNIM OSUMNJIČENIM SE JOŠ UVIJEK TRAGA
U vatrenom obračunu koji se u nedjelju kasno navečer dogodio u Kaštel Kambelovcu za ubojstvo Marija Boljata te ranjavanje Joze Čabraje, policija sumnjiči jednu osobu i to 33-godišnjaka, dok se još uvijek ne zna tko je ranio Jakova Šimića. Pritvorskom nadzorniku sinoć su privedena još dvojica osumnjičenika, a traga se za 40-godišnjakom protiv koga je također podnesena kaznena prijava.

EKSPLOZIJA PROBUDILA GRAĐANE
Nakon krvavog obračuna koji se u nedjelju navečer dogodio u Kaštel Kambelovcu, drama između protivničkih skupina u Kaštelima nastavila se i noćas.

KAMBELOVČANI JOŠ U ŠOKU
Ponedjeljak prijepodne u centru Kaštel Kambelovca protječe mirno, a mir povremeno remete tek zvukovi građevinskih strojeva u neposrednoj blizini pa se po ničemu ne bi moglo zaključiti da se upravo tu nekoliko sati ranije odigrao krvavi obračun dvije skupine mladića, rezultiravši smrću Marija Boljata te ranjavanjem dvojice sudionika događanja, od kojih je jedan Jozo Čabraja.

U ulici Obala kralja Tomislava u Kaštel Kambelovcu u nedjelju, 14. lipnja nešto malo prije 23 sata, došlo je do sukoba više muških osoba te je upotrjebljeno i vatreno oružje. Tom prilikom pucano je na 36-godišnjeg Marija Boljata iz Kaštel Kambelovca koji je na licu mjesta preminuo, dok su druge dvije muške osobe ranjene i kolima hitne pomoći prevezene u KBC Split. Jedan od ranjenih je Jozo Čabraja, 29-godišnjak iz Kaštel Lukšića.

Da posao komunalnih redara nije niti malo jednostavan te da uvijek nosi dozu rizika, pokazuje nam i primjer koji se ovog utorka dogodio u Kaštel Gomilici, pri čemu je intervenirala i policija.

Policijski službenici II PP i PP Kaštela dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-  godišnjakom.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij