hren

Tijekom noći na požarištu kod Segeta Gornjeg je došlo do pogoršanja. Na zahtjev vatrogasaca 3. kolovoza od jedan sat iza ponoći do jutra bila je zatvorena je za sav promet cesta D 8 od benzinske postaje Perić do rotora za Novi Čiovski most. U 2:40 angažirane su dodatne vatrogasne snage iz JVP Split, Sinj, Podstrana, Makarska, DVD Klis, Gata, Kučiće, Muć, Split, Brela i Slatine. Trenutno procijenjena opožarena površina iznosi 550 ha, a od 6:05 sati radi pomoći u gašenju na požarište su stigla i 2 protupožarna zrakoplova Canadaira.

Ukupno je do sada u gašenju sudjelovalo 194 vatrogasca sa 49 vatrogasnih vozila iz JVP-a: Split, Trogir, Sinj i Podstrana te DVD-a: Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje, Split, Omiš i Dugi Rat, DIP-a Split te pripadnici PP NOS-a HV-a.

-Situacija je trenutno puno bolja. Otvorenog plamena više nema, samo povremena manja izdimljavanja na jugoistočnom dijelu požarišta. Tijekom noći je došlo do razbuktavanja te je vatra zaprijetila i objektima. Angažirali smo odmah i dodatne snage s makarskog područja. Možemo reći kako je zahvaljujući velikim naporima vatrogasaca sve brzo stavljeno pod kontrolu te nema opasnosti za ljude i imovinu - kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, javlja HVZ.

Dio kaštelanskih vatrogasaca na požarište se vraćao u nekoliko navrata koje je diktirala situacija na terenu. Evo što o tome kaže Nenad Bonacin zapovjednik DVD Mladost: 
- Iako je dio kaštelanskih vatrogasaca sinoć napustio požarište oko 21 sat, već u 24 sata, zbog pogoršanja situacije, ponovno su vraćeni na teren s dvije dodatne cisterne. Uhvatili smo se u koštac s dijelom požara koji se proširio do jednog od kamenoloma u Planom i oko 2 sata dobili smo bitkU. Nešto kasnije ponovno smo se vratili u vatrogasne domove, a od kaštelanskih vatrogasaca na požarištu je ostalo njih 12 sa tri vozila. Puno više problema imale su naše kolege iz drugih društava koje su gasile požar u blizini trogirske zaobilaznice, gdje se vatra spustila skoro do same ceste. Na sreću, s početkom dana u akciji su ponovno zračne snage, nema vjetra kao jučer i po zadnjim informacijama s terena, za nekoliko sati, požar bi mogao biti stavljen pod potpunu kontrolu. Nadamo se da se neće dogoditi nešto nepredviđeno - jutros nam je u razgovoru rekao Bonacin.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij