hren

ZIMSKI SPORTOVI
Talijanka Marta Bassino pobjednica je prvog veleslaloma sezone. Bassino je slavila u Söldenu ispred sunarodnjakinje Federice Brignone...

Nova skijaška sezona otvorena je u Söldenu gdje je održan veleslalom skijašica, a nakon prve utrke u sezoni najzadovoljniji mogu biti u talijanskom taboru.

Prva dva mjesta na postolju zauzele su Talijanke, pobjedu je odnijela Marta Bassino dok je Federica Brignone zauzela drugo mjesto. U Top 10 završila je i Sofia Goggia.

Bassino i Brignone su apsolutno dominirale. Trećeplasirana Slovakinja Petra Vlhova zaostala je na kraju sekundu za drugoplasiranom Brignone koja je pak imala mali zaostatak za Bassino.

Bassino je odlično odradila prvu vožnju i imala najbolje vrijeme s 58 stotinki prednosti nad Brignone i 92 stotinke ispred Norvežanke Holtmann.

Brignone je u drugoj vožnji spustila zaostatak, ali Bassino je ipak imala veliku prednost i uspjela je ostati ispred sunarodnjakinje.

Vlhova je ostvarila najbolje vrijeme druge vožnje i probila se do postolja dok je Holtmann na kraju pala do petog mjesta.

Za Bassino je ovo druga pobjeda u Svjetskom kupu, prvu je ostvarila prošle godine također u veleslalomu u Killingtonu.

Veleslalom, Sölden:
1. Marta Bassino (Italija) 2:19.69
2. Federica Brignone (Italija) +0.14
3. Petra Vlhova (Slovačka) +1.13
4. Michelle Gisin (Švicarska) +1.30
5. Mina Fuerst Holtmann (Norveška) +1.75
6. Sofia Goggia (Italija) +2.47
6. Meta Hrovat (Slovenija) +2.47
8. Lara Gut-Behrami (Švicarska) +2.56
9. Tessa Worley (Francuska) +2.79
10. Paula Moltzan (SAD) +2.81
...

Foto: Fis ski

Izvor: Sportnet.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij