hren

HRVATSKI veslači braća Martin i Valent Sinković uvjerljivo su izborili plasman u finale dvojaca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju.
U svojoj polufinalnoj utrci braća Sinković pobijedila su s vremenom 6:15.63, ostavivši iza sebe posadu Srbije s vremenom 6:17.47 i posadu Kanade s vremenom 6:19.15. U drugoj skupini mjesto u finalu izborile su posade Rumunjske, Danske i Španjolske.

"Prošlo je polufinale i jako smo zadovoljni utrkom. Bili su teški uvjeti, vjetar, vrućina, jako sunce, ali smo unatoč svemu dobro odradili. Kontrolirali smo utrku od početka do kraja tako da smo jako sretni", rekao je Valent Sinković.

"Bila je to kontrolirana utrka od prvog do zadnjeg zaveslaja. Već nakon 200, 300 metara imali smo sve pod kontrolom. Sutra ćemo morati ići brže i jače, ali možemo mi to. Na kraju nismo dali sve od sebe, što je dobro jer imamo još prostora. Zadovoljni smo utrkom i jedva čekamo sutrašnje finale", dodao je Martin.

Iznenađenje je ispadanje Australaca

Finalna utrka na rasporedu je 29. srpnja u 2:18 h po hrvatskom vremenu.

"Što se tiče finala, danas je stvarno bilo zanimljivih rezultata. U prvoj grupi je bilo neizvjesno do kraja, bila je zanimljiva utrka, iznenađujuće da Australci nisu uspjeli izboriti finale. U našoj skupini Nizozemci su uhvatili raka i isto ispali tako da sutra očekujemo zanimljivu utrku. Teško je reći tko nam je glavna konkurencija ovako na prvu, vjerojatno Rumunji, ali moramo odveslati još bolje i ići maksimalno od početka do kraja", poručio je Valent, a na Facebooku su napisali: "Pozdrav svijete, dobro jutro Hrvatska! Mi smo u A finalu!"

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij