mustapic du mala

Jučerašnja utrka „Nagrada Dubrovnika 2021 - Memorijal Željko Đuratović", za Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama, koja se ujedno bodovala i za prvenstvo Crne Gore, za Kaštelanina Martina Mustapića iz SAK Split označila je kraj jedne odlične sezone u kojoj se može podičiti titulom državnog prvaka na brdu u klasi E1 17 do 3000.

Škoda Fabia R5 iznajmljena za ovu zadnju utrku, pokazala se pravim odabirom te je Mustapić subotnje treninge na novoj stazi na Osojniku, odvozio s odličnim rezultatima, a tako je bilo i nakon prve utrke u nedjelju, kada je stazu prošao za 2:20:775 što ga je u prvenstvu države nakon prve utrke stavljalo na prvo mjesto u klasi, drugo u grupi E1 te četvrto u generalnom poretku.

Osiguravši titulu prvaka klase već nakon prve utrke, budući da njegov glavni konkurent Silvio Stefanović iz zagrebačkog AKK Fly with Kolman izletjevši sa staze nije utrku završio, Mustapić je drugu utrku odvozio u revijalnom tonu, priuštivši publici ponešto atrakcija. Vožnja za publiku koštala ga je na kraju poneke sekunde te je u drugoj utrci stazu prošao za sedam sekundi sporije, odnoso za 2:27:866. Ukupno vrijeme obje utrke iznosilo je 4:48:641, što je na kraju u prvenstvu Hrvatske, kako smo naveli, bilo dovoljno za titulu prvaka u klasi, četvrto mjesto u grupi te osmo mjesto u generalnom poretku. Treba naglasiti da je dio utrke većina vozača vozila po pljusku i iznimno lošim uvjetima na cesti.

mustapic du tekst

- Treninzi i prva trka prošli su odlično, u drugoj sam želio pokloniti publici malo atraktivnih poteza pa stoga i poneka sekunda slabiji rezultat... Inače, možda se moglo sve i malo brže, ali nije lako kad sjediš za volanom iznajmljenog automobila od 250 tisuća eura po kiši, stalno je prisutan onaj grč da ne smiješ napraviti niti sitnu grešku jer ćeš završit sa strane staze, uništiti automobil. Al sve u svemu sam zadovoljan – ustvrdio je Mustapić.

Ovih dana očekuje se u HAKS-u i konačna bodovna lista za prvenstvo države u svim klasama, grupama i generalno. Ono što se zna je da je pobjednik generalnog plasmana u ovogodišnjoj sezoni brda Domagoj Pereković iz AMK Zanatlija Zagreb.
Odličnim rezultatom u Dubrovniku Mustapić će značajno poboljšati svoj dosadašnji rejting u generalnom plasmanu, čime se još jednom može ustvrditi da je ova sezona bila jedna od najboljih u skoro dva desetljeća njegove karijere u automobilizmu.

Foto: privatna arhiva


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij