mala

Odličan start košarkaša Ribole u nastavak sezone, na Sokolani je pao Kvarner 2010, izravni takmac Kaštelanima u borbi za Ligu za prvaka. Pobjeda je tim slađa ako se zna da se trener Rančić nakon gotovo dva tjedna izostanka s timom sastao sat vremena prije utakmice, a sve zbog obveza u kampu kadetske reprezentacije. 

Bio je ovo jedan od onih dvoboja u kojima domaćin stalno vodi i drži kontrolu utakmice, ali se nikako ne uspijeva udaljiti na sigurnu razliku. Tek pri kraju treće te u posljednjoj četvrtini se prednost stabilizira i Ribola na kraju upisuje sigurnih deset razlike, 86:76.

Domaće su predvodili juniori Mario Krešić s 25 i Antonio Klepo s 18 poena. Kod Riječana pak najefikasniji veterani Štemberger i Perković, koji su zabili po 16 poena.

Trener Kvarnera Goran Šućurović čestitao je Kaštelanima na dobroj predstavi:  ''Bila nam je ovo prva utakmica nakon pauze, a zasluženo je otišla na stranu domaćina. Cijelo vrijeme smo hvatali priključak za njima, ali ga sve do kraja nismo uspjeli i uhvatiti, najviše zbog velikog broja grešaka. Osjetio nam se u igri manjak treninga u posljednje vrijeme i sad se želimo što prije sabrati i iz ovog poraza izvući korisne pouke. Trebamo se koncentrirati na daljnju borbu za ulazak u Ligu za prvaka, a domaćinu čestitam na zasluženoj pobjedi.''

A Damir Rančić, strateg Ribole, bio je zadovoljan kako se radilo i dok njega nije bilo: ''Ovo nam je bila jako bitna pobjeda, jer se radilo o utakmici protiv direktnog konkurenta u borbi za Ligu za prvaka. Bila nam je malo neobična situacija s obzirom da ekipu nisam vidio skoro tri tjedna, praktički od utakmice protiv 'Škrljeva', tako da sve pohvale idu treneru i kapetanu ekipe Toniju Biočiću te Anti Delašu koji je također odradio dio mog posla. Hvala im za to. Što se tiče utakmice, praktički smo cijelo vrijeme vodili, a najčešće bi na našu pogođenu tricu, kojom bi pomislili da smo se konačno znatnije odlijepili, i oni odgovorili tricom. Tako nam se prednost gotovo 35 minuta kretala između tri i osam poena, a utakmicu smo uspjeli slomiti tek nakon što smo uspjeli spojiti po dvije dobre obrane i uspješne tranzicije. Na kraju svega mislim da smo pobjedu i zaslužili. Istaknuo bih našeg juniora Klepu koji je odigrao jako dobru utakmicu, vrlo zrelo, kao i Marija Krešića koji je danas bio dominantan i pod košem i u šuterskom dijelu. Čestitke mojoj ekipi na pobjedi, a gostima na dobroj utakmici.''

Ribola - Kvarner 2010 86:76 (44:39)

Jazine Arbanasi - Dinamo 79:84 (36:35)

Samobor - Zagreb 84:69 (44:34)

Furnir - Vrijednosnice Osijek 84:69 (39:31)

kosarka statistika
kosrka tablica

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada