hren
 

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Kula Kula festival obillježava ovaj vikend. U trogirskoj kuli Kamerlengo ćete moći poslušati neke od najboljih izvođača naše estrade poput Nena Belana, Ede Maajke, Bare...

Ako ugledate psa koji na sebi ili na povodniku ima žutu vrpcu ili maramu, to je pas koji treba prostora. Nemojte prilaziti ni psu ni ljudima koji su s njim – vrijedi i za ljude i životinje.

Začini imaju supermoć. Osim što daju okus i drugu dimenziju jelima, puni su antioksidansa korisnih za funkciju mozga, smanjenje upala i metabolizam.

12.  festival klasične glazbe Opera Selecta u predivnom ambijentu trogirske Kule Kamerlengo nastavlja s nizom spektakularnih ljetnih koncerata;  9. kolovoza u 21 sat perspektivni mladi pijanisti nastupaju na koncertu Mladi virtuozi, dok na Završnoj večeri 13. kolovoza u 21 sat atraktivan i raznovrstan program izvode Zagrebački solisti!

POPULARNA društvena mreža Facebook uklonila je jučer video na kojemu američki predsjednik Donald Trump govori da su djeca "gotovo imuna na covid-19" uz obrazloženje da su njime prekršena pravila kompanije protiv širenja dezinformacija o koronavirusu.

Dobri radnici vjeruju u ono što rade, žele bolje rezultate i ulažu puno energije kako bi se iskazali, a ako ste vi u startu negativno nastrojeni, onda niti kolege niti poslodavac ne mogu tu puno poduzeti

UDRUGA za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) analizirala je podatke prikupljene sa 182 hrvatske radijske i televizijske postaje i obradila nevjerojatan broj od gotovo 17 milijuna emitiranja. Ukupan broj jedinstvenih korištenih snimaka u 2019. godini iznosi 454.628.

UMRO je Rajko Dujmić. Index je tu informaciju doznao iz krugova bliskih obitelji.

Predstavljanjem koncepta dizajna, Virgin Galactic najavio je svoj supersonični zrakoplov za prekooceanska putovanja.

Na jednom kraju imaju glavicu sa staničnom jezgrom, a ostatak im čini rep kojim se, šibajući poput biča, kreću naprijed. Ovakva predodžba o kretanju spermija sasvim je pogrešna, otkriva novo otkriće iz biologije. Spermiji ne plivaju poput jegulje, više poput razigranog tuljana.

Nađite mjesto što dalje od rasvjete i svjetlosnog onečišćenja i uživajte u ovom nebeskom spektaklu

Nakon što je cijeli dan proveo na svojoj veličanstvenoj jahti vezanoj uz Zapadnu obalu, Earvin Magic Johnson, legendarni razigravač Los Angeles Lakersa prošlog stoljeća i jedan od najboljih košarkaša svih vremena, večeras je odlučio prošetati Splitom.

DIVOVI MEĐU NAMA
Životinje s kojima se svakodnevno susrećemo obično su manje od nas pa je dobro povremeno se podsjetiti da u životinjskom carstvu postoje pravi divovi čiju veličinu smo vjerojatno zaboravili jer ih obično ne viđamo pored ljudi.

Instalacija 1000 Pepeljuga sastoji se od tisuću odbačenih cipela koje je more izbacilo na plaže otoka Hvara.

KOLAPS
Uz trenutnu brzinu krčenja šuma, rasta stanovništva i potrošnje resursa, kolaps je neminovan

Igor Narandžić je pasionirani zaljubljenik u prirodu, kako kontinentalnu (planine) tako i morsku (otoci).  Svoje dugogodišnje iskustvo boravka pod otvorenim nebom prakticira  u svakom slobodnom trenutku i ovdje donosi niz praktičnih savjeta za one koji već jesu ili će tek postati, – ljudi dobrih navika.

ODREĐIVATI je li nešto dobro ili loše ovisno o kino uspjehu prilično je blesav koncept i temelji se na pretpostavci da su mase dobro mjerilo kvalitete. Svi koji znaju bilo što o bilo čemu reći će vam da gotovo redovito nisu.No Hollywood ne funkcionira na logici, nego na brojkama. Kvaliteta je tek poželjan, ali ne presudan parametar prilikom izbora sljedeće velike investicije.

Nikada nije previše upozorenja o tome koliko je za ljetnih vrućina opasno ostaviti dijete ili životinju u automobilu. Svjesnost o opasnosti još je veća kada znamo koliko se brzo temperatura u automobilu može popeti do vrijednosti opasnih po život.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Nažalost, ovogodišnje izdanje festivala KRV je otkazano radi uvedenih mjera, ali srećom ima ponešto događanja koja se ne daju.

OSVJEŽENJE NA SCENI
Jedan su od najuspješnijih bendova u povijesti domaće glazbene scene. Vijest o njihovom ponovnom okupljanju u studenom prošle godine oduševila je mnoge, a sada su odlučili predstaviti i ime s kojim nastavljaju djelovati, novog vokalista (frontmena) koji je stigao u Daleku obalu uz blagoslov samog Marijana Bana

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij