hren

Smrt Đorđa Balaševića, Panonskog mornara, pogodila je mnoge poklonike njegovog dijela ne samo u njegovoj Vojvodini i Srbiji već i drugim dijelovima nekadašnje države pa su se tako u pojedinim  gradovima, unatoč zabrani većeg broja osoba na okupljanjima, okupili mnogi, kako bi ovom glazbeniku odali posljednju počast.

Još sinoć u zagrebačkoj Ilici netko je zapalio svijeće i ostavio natpis “Bećarac” na ćirilici, što je povezano s Balaševićevom pjesmom  ‘Stih na asfaltu’. Tijekom subote građani su se u Zagrebu okupljali na glavnom trgu paleći svijeće za preminulog Balaševića, a u večernjim satima održava se i posljednji oproštaj uz pjesmu ispred zagrebačke Arene.

Veliki broj Splićana okupio se na Peristilu, gdje su, u jedan glas pjevali najljepše Balaševićeve pjesme i palili lampione.

Posebno emotivno bilo je na novosadskom Trgu slobode, gdje su se stotine građana još  jučer pjesmom i paljenjem svijeća oprostili od Đorđa. U Novom sadu, koji je glazbenikov rodni grad, zastave su danas bile na pola koplja.
I stanovnici Sarajeva još su sinoć počeli s paljenjem svijeća na Skenderiji.

Kako je objavljeno u novosadskim medijima, Balašević će biti pokopan  u svom rodnom gradu u ponedjeljak.

 

Foto: Dalmatinski portal, Telegram.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij