art mala

Drugo izdanje "Art Clash Jam" festivala ulične umjetnosti održat će se na parkiralištu Konzuma na Sirobuji u subotu, 30. listopada, od 10 do 18 sati. Sive zidove parkirališta oslikavat će ukupno 18 dalmatinskih uličnih umjetnika, među kojima će se naći i javnosti dosad poptuno nepoznata imena. 

Podsjetimo, ovaj grafitti jam je nastao na entuzijazmu i volonterskom radu nekolicine ljubitelja grafitta kojima je jedina želja bila pružiti priliku uličnim umjetnicima da se izraze i uljepšati sive zidove parkirališta na Stinicama.

Imali su bombastičan start, na prvom izdanju "Art Clash Jama" u dva dana je sudjelovalo čak 25 dalmatinskih uličnih umjetnika, oslikano je na desetke metara zida na Stinicama, a u dvodnevnom programu je uživalo na tisuće Splićana i gostiju.

- Prošle godine je bilo vrhunski, a sve smo odradili praktički bez budžeta. Želja nam je bila pokazati da se neke stvari mogu pomaknuti i bez gomile novca u čemu smo, vjerujem, uspjeli. To ne znači da je sve bilo besplatno, ali realizirano je zahvaljujući brojnim ljudima koji su uložili svoje vrijeme i trud iz čiste ljubavi prema umjetnosti - govori Davor Perišić, jedan od organizatora.

Ove godine su uvjeti nešto skromniji, napominje, ali nisu posustali. 

- Za drugo izdanje "Art Clash Jama" smo se odlučili za jednostavnu "old school" šemu - sprejevi, zid, ekipa i hrpa dobre energije, odnosno, vraćamo se korijenima. 

Uz već dobro poznate i priznate grafitti umjetnike Senka, Wensa, Kwona, Apaša, Anxia, Ridera, Hobu, Livera, Oskerra, Horusa, Nelonea, Altea i Ribu iz Slovenije, po prvi puta široj javnosti predstaviti petorica mlađih umjetnika - Hilty, Vano, Zner, Goer i Swar - entuzijastično će Perišić. 

Foto: Artist Vito


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada