Mandat za sastavljanje Vlade dobio Tihomir Orešković

SABOR ZASJEDA U PONEDJELJAK
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je u srijedu navečer mandat za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću, kojeg su predložili Domoljubna koalicija i Most, a za ponedjeljak, 28. prosinca sazvala je konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora.

Tihomir Orešković, nekadašnji je predsjednik Uprave Plive. Do sada je bio financijski direktor Teve za Europu, inače vlasnika Plive. Na tu funkciju stigao je upravo iz Plive, gdje je bio čelni čovjek do 1. rujna 2014. godine, a na tu funkciju imenovan je 1. srpnja 2012.

Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi .

Orešković je u Tevi od 2005. godine i radio je kao glavni financijski direktor Teve Kanada, a od 2009. kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu. Na poziciji glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika) imenovan je 2010. godine.

Podrijetlom je iz Like.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl