UZ DVIJE KAŠTELANKE, MILIJU BALDIĆ LUKŠIĆ I BISERKU GRGIN
U Kaštel Starom na tržnici u utorak se predstavio dio kandidata MOST-a s liste za IX izbornu jedinicu, pod sloganom Hrvatska se budi. Uz nositelja liste broj dva, Mira Bulja, prisutne su bile i dvije kandidatkinje iz Kaštela, Milija Baldić Lukšić i Biserka Grgin. Bilo je riječi o Kaštelanskim staklenicima, tunelu kroz Kozjak, Stožeru i koroni, socijalnoj skrbi starije populacije te o baznim stanicama u Kaštelima.

- Ja sam predstavljao i zastupao ovo područje i do sada, svojim aktivnostima sam pokušavao da se riješe brojni problemi, poglavito problemi Kaštelanskih staklenika koji tonu, a bili su nekada evropski brend proizvodnje i hrane. Imamo problem i mosta Kaštela - Split, jer ovaj tunel je besmislen, osim Sanaderu i njegovim poštarima koji su na listi. Tunel kroz Kozjak ne rješava promet kroz Kaštela, nego dapače, ugrožava promet bez mosta – kazao je danas Miro Bulj, nositelj liste broj dva, MOST-a Nezavisnih lista za IX izbornu jedinicu, prilikom predstavljanja na tržnici u Kaštel Starom.

 - Došao sam kazati narodu Kaštela, da izađu na izbore ako žele ljude koji će se boriti za njihove interese, za interese naše poljoprivrede. Interes mi je poslati poruku ljudima sad u turističkoj sezoni. Vidimo da je korona opet u điru, vidimo Stožer se opet aktivirao i da će ovi izbori biti očito van regularnosti, ali pozivam narod da izađu na izbore jer će HDZ-ova stranačka mašinerija izaći – poručio je Bulj i dodao da su Kaštela uništena isključivo lošom politikom Ante Sanadera i njegovih, kako je kazao, poštara Luke Brčića na dalje te da očekuje da će ljudi dati potporu onima koji su se dosada borili za njih.

Uz Mira Bulja danas se predstavila i županijska vijećnica Milija Baldić Lukšić iz Kaštel Starog koja je u MOST-u od samih početaka.

- Od kad je MOST osnovan, članica sam i na to sam ponosna. Svoj doprinos u Županiji i borbu za grad Kaštela iskazujem brojnim zahtjevima, prijedlozima, uputama i upozorenjima, a jedno od upozorenja je zdravstveno stanje, posebno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a ujedno i u gradu Kaštelima. Mi smo grad koji nema fizikalnu terapiju, grad koji nema ni jednoga specijalista. Za sve zdravstvene usluge trebate ići i tražiti u Splitu. Prema tome, zalažem se za bolju socijalnu skrb građana, pogotovo iznad 65 godina. Vi znate da u Domovima starih i nemoćnih koje imamo u Kaštelima ne postoji ni jedan društveni dom svi su domovi u privatnom vlasništvu, a potrebe građana Kaštela su velike i nitko o toj trećoj dobi, odnosno  o populaciji naših roditelja, djeda i baka ne razmišlja – poručila je Baldić Lukšić.

 Uz Miliju Baldić Lukšić, predstavila se i Biserka Grgin, koja je, kako je kazala, u politici kao aktivistica od 1993. godine, turistička je vijećnica u Rogoznici gdje se bori za poboljšanje boravka turista i samog mjesta. Istaknula je kako je spasila 15 tisuća četvornih metara borove šume koja je u prostornom planu općine Rogoznica ubačena kao turistička zona T1, a u Kaštelima 2008. godine skupa sa svojim građanima borila se za uklanjanje bazne stanice, koja je na kraju uklonjena. S toga se ponovno dotaknula te teme jer se svim silama želi boriti i za uklanjanje bazne stanice u Kaštel Starom.

- Borit ću se svim snagama zajedno sa svojim građanima kako bi baznu stanicu postavljenu na pošti u Kaštel Starom makli jer je postavljena u gusto naseljenom mjestu, a gdje po prostornom planu grada Kaštela od 1. siječnja  2020. godine to nije dozvoljeno. Imamo sve argumente da se obratimo državnom inspektoratu, građevinskoj inspekciji i pučkom pravobranitelju. Organizirat ćemo prosvjed i s građanskim neposluhom učinit ćemo sve da se ti repetitori maknu iz Kaštel Starog - poručila je Biserka Grgin iz Kaštela koja je istaknula kako joj je izuzetna časti biti na listi MOST-a s Mirom Buljom.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: