IZLAZNOST NA BIRALIŠTA
Jutros u 7 sati u Hrvatskoj su započeli izbori na kojima  birači odlučuju tko će ih u iduće četiri godine zastupati u Hrvatskom saboru., a do 11.30 sati to svoje pravo iskoristilo je 18,09 posto birača.

Najveći odaziv birača, 20 posto, zabilježen je u 1. Izbornoj jedinici, dok je najmanji odaziv do 11.30 sati bio u 5. Izbornoj jedinici, gdje je glasovalo 16,56 birača. Prema županijama najveći odaziv je bio u Dubrovačko-neretvanskoj, 20,26 posto, a najmanji , 15,97 posto u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U Splitsko – dalmatinskoj županiji do 11.30 sati glasovalo je 19 posto građana s pravom glasa. Najveći odaziv u županiji bio je na Šolti, gdje je glasovalo 29,61 posto birača, a najmanji u Lokvičićima gdje je glasovanju pristupilo 12,92 posto birača

Osim većih redova u čekanju pred pojedinim biračkim mjestima, zbog provedbe mjera zaštite, nekih posebnih primjedbi na prve sate održavanja nije bilo, izvijestili su iz Državnog izbornog povjerenstva.

Kaštela

Prema podacima s biračkih mjesta u Kaštelima,  do navedenog vremena glasovalo je 16,27 posto kaštelanskih birača.
Najveća izlaznost u Kaštelima bila je na biračkom mjestu broj 4 u Kaštel Sućurcu, 20,99 posto, a najmanja u Kaštel Novom na biračkom mjestu broj 19, gdje je do 11.30 sati glasovalo 11,90 posto građana s pravom glasa.

Kako su nas informirali iz Gradskog izbornog povjerenstva u Kaštelima izbori protječu uredno, a do 11.30 sati glasovala je i većina kandidata iz Kaštela, koji se „bore“ za jedno od zastupničkih mjesta.  Između ostalih, Ante Sanader s liste HDZ-a glasovao je u 10.30 sati u Kaštel Gomilici, a u isto vrijeme Anto Komljen s liste Desne lige glasovao je u Kaštel Lukšiću. Milija Baldić Lukšić s liste Mosta najavila je glasovanje u podne na svom biračkom mjestu u Kaštel Starom, a Matko Kuzmanić ikandidat Restart koalicije u 12.30 u Kaštel Sućurcu. I ostali kaštelanski kandidati uglavnom su već obavili svoju građansku dužnost i pravo.

 

Foto: PGK


KOMENTARI: