covid test4

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1780 obrađenih testova danas je 1013 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Opširnije...

covid test

U posljednja 24 sata zabilježena su 5732 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 55.499. Među njima je 1717 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 224 pacijenta. Preminulo je 45 osoba. 

Opširnije...

rada domzdravlja

DO SUTRA BI TREBALI STIĆI SVIMA
Kako PCR test više nije obavezan za dokazivanje covida-19 već je dovoljan brzi antigenski test, Ministarstvo zdravstva je u Domove zdravlja uputilo dodatne brze antigenske testove. U petak su stigli paketi s testovima u Splitsko – dalmatinsku županiju, a kako će se obavljati podjela istih kazao je ravnatelj županijskog Doma zdravlja Marko Rađa.

Opširnije...

skola bracaradic

Zbog velikog broja zaraženih učenika i prosvjetnih djelatnika pojedine škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji će i dalje nastavu imati prema modelu C, odnosno online. Od 150 osnovnih i srednjih škola u županiji, njih sedam je zatražilo nastavu na daljinu, među njima nije niti jedna kaštelanska škola.

Opširnije...

voda

Iz Vodovoda i kanalizacije Split, obavještavaju potrošače vode na području Kaštel Starog i Kaštel Novog da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir biti prekinuta opskrba vodom od 9 do 17 sati. 

Opširnije...

covid1

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2629 obrađenih testova danas su 1594 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju.

Opširnije...

covid test3

U posljednja 24 sata zabilježeno je 8.958 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 55.046. Među njima je 1.688 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 229 pacijenata. Preminulo je 35 osoba.

Opširnije...

smece mala

KAŠTELANSKI SMEĆARI NE ODUSTAJU
Po tko zna koji put upozoravamo i upućujemo kritiku na bezobrazluk zvani „baci ispred tuđeg dvorišta bezbrižno i bez srama“. Ponovno je to slučaj na parkiralištu ispred Goška u Kaštel Gomilici i to ni manje ni više, nego kraj table „zabranjeno odlaganje glomaznog i građevinskog otpada“. 

Opširnije...

racunalo prevare

U tijeku je phishing kampanja koja cilja korisnike e-Dnevnika. Poruka je poslana s e-adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a sadrži phishing URL koji vodi na formu za krađu korisničkih podataka, priopćili su iz CARNET-a. https://www.carnet.hr/upozorenje-e-dnevnik-phishing-url/

Opširnije...

prometna2 mala

POLICIJA POZIVA NA OPREZ U PROMETU NA TOJ DIONICI
Nešto prije 17 sati u Kaštel Štafiliću na brzoj cesti  u smjeru Splita dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. U pomoć su pozvani djelatnici hitne pomoć, ali i vatrogasci, no kako su nam kazali u splitskoj policiji, na svu sreću s obzirom na težinu prometne za sada nitko od sudionika u nesreći nije teže ozlijeđen.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2389 obrađenih testova danas je 1459 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 631, Hvara 15, Imotskoga 21, Kaštela 108, Komiže 5, Makarske 49, Omiša 50, Sinja 89, Solina 101, Staroga Grada 12, Supetra 5, Trilja 35, Trogira 47, Visa 12, Vrgora 19, Vrlike 2, Bola 2, Baške Vode 10, Brela 7, Dicma 3, Dugoga Rata 24, Dugopolja 10, Gradca 7, Hrvaca 14, Jelse 7, Klisa 17, Lokvičića 6, Lovreća 2, Marine 8, Milne 1, Muća 6, okruga 6, Otoka 18, Podbablja 15, Podgore 9, Podstrane 23, Postira 2, Prgometa 2, Primorskog Doca 1, Prološca 11, Pučišća 2, Runovića 3, Segeta 9, Selca 1, Sutivana 2, Šestanovca 6, Šolte 6, Tučepi 9, Zadvarja 2, Zmijavaca 3 i Ciste Provo 4.

Opširnije...

kamenolom arhiva

Stanovnici naselja Plano, koji administrativni pripadaju i Trogiru i Kaštelima, godinama već žive u nezavidnim odnosima s 12 kamenoloma, a prema planovima uskoro stiže i 13 kamenolom, kojim će gospodariti tvtka Jadrankamen iz Pučišća.

Opširnije...

policija promet

Policijski službenici će tijekom vikenda na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Opširnije...

covid testiranje

U posljednja 24 sata zabilježeno je 8.555 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 55.789. Među njima je 1.710 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 205 pacijenata.

Opširnije...

popis2

Hrvatska ima 3.888.529  milijuna stanovnika, odnosno 9,25% manje nego na prošlom popisivanju održanom prije 10 godina, pokazuju prvi rezultati Popisa stanovništva, kućanstava i stanova 2021. kojeg je tijekom prošle godine proveo Državni zavod za statistiku (DZS).

Opširnije...

kanalizacija mala

Vodovod i kanalizacija Split obavještava građane Kaštela kako danas (petak, 14. siječnja 2022.), planiraju započeti radove na kolektoru F-57,92 u Lećevačkoj ulici u Kaštel Starom.

lusicko brce

Turistička zajednica grada Kaštela objavila je Javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turističke manifestacije“ u 2022. godini.

Opširnije...

prognoza450

Pred nama je duži niz stabilnih dana.
Sredina je klimatološke, a one prave zime u Dalmaciji još nije bilo. Po svemu sudeći, tako će i ostati sljedećih desetak dana.

Opširnije...

turizam

U ODNOSU NA 2020. GODINU 70 POSTO JE VIŠE DOLAZAKA
- Rast broja dolazaka i noćenja je evidentan u odnosu na 2020. godinu, a rezultati su vezani za značajno bolju epidemiološku situacija. Interes gostiju je evidentan, a rezultati će i nadalje najviše zavisti o globalnoj zdravstvenoj situaciji, odlukama zemalja iz kojih dolaze naši gosti, kao i o odlukama nacionalnog i gradskog  Stožera Civilne zaštite, o radu objekata, obrta, fizičkih osoba neposredno i posredno uključenih u turističku ponudu grada Kaštela – kazala je direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić komentirajući statistiku komercijalnog smještaja za prošlu godinu.

Opširnije...

hrvatska posta

KORONAVIRUSOM UKUPNO ZARAŽENO PREKO 20 POSTO POŠTARA
Tijekom dana stigla je obavijest iz Hrvatske pošte kojom žele informirati svoje krajnje korisnike o mogućem kašnjenju dostavnih pošiljki i na području Kaštela zbog velikog broja njihovih zaraženih djelatnika, odnosno poštara. Navode i kako su angažirane zamjene te da je uz preraspodjelu radnog vremena i radne subote kašnjenje svedeno na minimum.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada