hren

Prema podacima nacionalnog Stožera u posljednja 24 sata zabilježena su 1342 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10.705. Među njima je 2 016 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru  235 pacijenata. Preminulo je 36 osoba.

Opširnije...

U predivnom ambijentu dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću u petak je sve bilo u znaku priča, mašte, šarenih balona, dječjih crteža i smijeha. Razlog tome je otvaranje dječjeg festivala bajki, pod nazivom Bajkulin, koji je započeo predstavljanjem slikovnice o Medi Dini, autora Petra Novaka i posjetom djece iz dječjeg vrtića Višnjica iz Raduna. Zbog propisanih epidemioloških mjera Bajkulin se ove godine održava uz ograničen broj posjetitelja i obvezne prethodne prijave.

Opširnije...

PODIZANJE KAŠTELA NA ZAVIDAN NIVO KROZ HUMANITARNU UDRUGU
Poznati hrvatski kuhar Antun Nišević okupio je danas u restoranu Marine Kaštela u Kaštel Gomilici svoje kolege, poznate kuhare, kako bi zajedno s njima podijelio svoju ideju o ujedinjenju kuhara kroz udrugu te bi tako, kao struka, mogli humanitarno djelovati na području Kaštelanskog zaljeva.

Opširnije...

Izostanak povezanosti svih sedam kaštelanskim mjesta šetnicom uz more, česta je tema rasprava, razgovora pa i djelovanja pojedinaca i grupa, no ako je suditi prema najavama Josipa Berketa na svečanom otvaranju ovogodišnjeg Kreativnog proljeća, sljedeće godine Kaštela bi trebala dobiti i dio šetnice koji nedostaje, onaj na području nekadašnje tvornice Jugovinil.

Opširnije...

Nakon što određeno vrijeme nisu izdavali sufinancirane mjesečne pokazne karte, zbog činjenice da je većina učenika koji koriste autobusni prijevoz za odlazak u školu, nastavu pratila online, u tvrtki Promet, od četvrtka 6. svibnja ponovo su započeli prodaju istih na svojim prodajnim mjestima.

Opširnije...

Dan pobjede nad fašizmom, koji se slavi u brojnim državama svijeta, a obilježava se i kao Dan Europe, članovi Udruge antifašista Kaštela obilježit će polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomenicima poginulim i umrlim antifašistima te hrvatskim braniteljima.

Opširnije...

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također  usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 611 obrađenih testova danas su 102 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 48, Imotskog 3, Kaštela 5, Makarske 2, Omiša 3, Sinja 7, Solina 3, Trilja 1, Trogira 3, Vrgorca 6, Baške Vode 2, Dugopolja 1, Klisa 1,  Marine 2, Muća 5, Okruga 1, Podbablja 1, Podgore 1, Prološca 2, Runovića 2, Segeta 1, Sućurja 1, i Ciste Provo 1 osoba.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1435 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11265. Među njima je 2 079 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 242 pacijenta.

Opširnije...

OPTIMISTIČNO U SEZONU
Kao što je i bilo najavljeno prije nekoliko dana, u četvrtak navečer svečano je otvoreno ovogodišnje Kreativno proljeće, a čast da ga službeno otvori na prigodnoj svečanosti u marini u Kaštel Gomilici, pripala je državnom tajniku u Ministarstvu turizma Tonču Glavini.

Opširnije...

Prema današnjim prognostičkim materijalima, jaka promjena vremena stiže na u srijedu.
Kraj tjedna u Dalmaciji će proći većinom u znaku stabilnog vremena. Dok će danas u većem dijelu zemlje biti promjenjivo, osobito u drugom dijelu dana uz kišu, pljuskove i grmljavinu, u Dalmaciji će biti pretežno ili djelomično sunčano i suho.

Opširnije...

INFORMACIJE TRAŽITE U MINISTARSTVU, ONO ŠTO ČUJETE NA ULICI ČESTO NIJE TOČNO
Članovi braniteljski udruga grada Kaštela u srijedu tijekom poslijepodneva u prostorijama  Bratske kuće u Kaštel Kambelovcu ugostili su Ivanu Serdarević - Bravić voditeljicu Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Splitu kako bi ih informirala o izmjeni Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji kao i o donošenju Zakona o civilnim stradalnicima. Zbog epidemioloških mjera, na sastanku su bili samo predstavnici braniteljskih udruga s područja Kaštela.

Opširnije...

Odluka za organiziranje nastave koja je donesena 8. travnja 2021. godine za područje Splitsko-dalmatinske županije izmjenjuje se na način da svi osnovnoškolci, srednjoškolci te studenti od idućeg tjedna (ponedjeljak, 10. svibanj) nastavljaju s nastavom po modelu „A” odnosno neposredno u školi.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Lukšića; Braide, Jordana Viculina i Kralja Petra Svačića (neparni brojevi 1,7,9 i 11 i parni brojevi od 8 do 20) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 07.05.2021. (petak) u vremenu od 9 do 15 sati.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 643 obrađena testa danas su 94 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 43, Hvara 2, Imotskog 1, Kaštela 8, Makarske 3, Sinja 7, Solina 4, Trilja 1, Trogira 4, Visa 1, Dicma 1, Dugog Rata 4, Klisa 2,  Marine 1, Muća 1, Otoka 1, Podgore 1, Prološca 1, Pučišća 3, Segeta 3, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 1 osoba.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1640 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11 942. Među njima je 2 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 236 pacijenata.

Opširnije...

PROJEKT RAVNOPRAVNI U ZAJEDNICI
Dobre vijesti ovih dana stižu iz centra za rehabilitaciju Mir u Rudinama, a odnose se na unapređenje usluga i djelatnosti ove ustanove, kao i otvaranja više radnih mjesta, što je rezultat početka provedbe projekta ’Ravnopravni u zajednici - razvoj izvaninstitucijskih usluga za osobe s invaliditetom na području Splitsko-dalmatinske županije’. Projekt je vrijedan 11 milijuna kuna, a potpisali su ga krajem travnja predstavnici centra Mir i Ministarstva rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Opširnije...

KOMPANIJA OD SUTRA NUDI POPUST NA LETOVE U LIPNJU
U povodu tridesete obljetnice prvoga putničkoga leta Croatia Airlinesa u srijedu tijekom popodneva u Zračnoj luci Split organiziran je doček zrakoplova koji je stigao iz Zagreba. Prvi komercijalni let pod oznakama hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika obavljen je 5. svibnja 1991. godine na liniji Zagreb – Split i predstavljao je uspostavu redovitoga zračnog prometa unutar Hrvatske i ostvarenje sna o hrvatskoj zrakoplovnoj kompaniji.

Opširnije...

U KAŠTELIMA SE GODIŠNJE POSADI I DO 300 STABALA
Uređenje okoliša zračne luke na Resniku, predsezonska uređenja plaža i javnih površina, koje ovih dana provode djelatnici Vlastitog pogona, ponovo su aktualizirala pitanja vezana uz palme koje su tijekom zadnjih nekoliko godina uklonjene diljem Kaštela, zbog činjenice da su nastradale pod najezdom pamine pipe. Palme su uklonjene, nadležni su obećali na njihova mjesta posaditi ili nove palme ili neka druga, otpornija stabla, no to je tek dijelom učinjeno. Posebno je to vidljivo na brcu u Kaštel Kambelovcu.

Opširnije...

Zračna luka Split objavila je listu potvrđenih letova od strane aviokompanija do 24. svibnja ove godine. Prema najavama, u sljedećih 20 dana Split će imati redovne letove prema čak 25 odredišta.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij