hren

Preuzimanjem Hypo grupe, američki investicijski fond "Advent" i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) postali su novi vlasnici "Hotela Resnik" u Kaštel Štafiliću.

Premda je preuzimanje obavljeno sredinom prošle godine, u Kaštelima se nastala promjena za sada nije osjetila.

– Nemam službenih informacija o preuzimanju – kazao nam je direktor "Hotela Resnik" Draško Babić, naglašavajući da se nastavljaju uobičajene pripreme za ovogodišnju sezonu.

Promjene nisu zabilježene ni u Sudskom registru, gdje se kao osnivač i vlasnik još uvijek vodi "Plac projekt", dioničko društvo za usluge iz Zagreba, koje je bez "Resnika" ostalo u trenutku kad je Hypo banka aktivirala svoje založno pravo.

Pitanje je, naravno, hoće li novi vlasnici zadržati resurse na Jadranu ili će ih ponuditi na prodaju. Ako se dogodi potonje, cijena "Resnika", s kojom se do sada kalkuliralo, je oko trideset milijuna eura.

Uz hotel kapaciteta 229 soba raspoređenih u šest paviljona, tvrtka "Hotel Resnik" u vlasništvu ima i 200 bungalova te stotinu tisuća četvornih metara zemljišta. Cijeli kompleks, opremljen i sportskim terenima, smješten je uz more, a dijelom i na plaži. Valja, međutim, podsjetiti da objekti u Resniku traže uređenje te da postoji mogućnost gradnje novih objekata.

Izvor : Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij