ZABAVA I EDUKACIJA
Svjetski dan svjesnosti o autizmu, prema odluci Glavne skupštine UN-a, obilježava se svake godine 2. travnja, s ciljem upoznavanja javnosti o svemu što autizam nosi sa sobom, a tom prigodom održava se cijeli niz manifestacija pa tako i na području Kaštela i Splita.

Ovaj dan posebno će se obilježiti u subotu, 2. travnja, u prostorima udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Naša dica“ u Rudinama, gdje će se, s početkom u 15 sati, održati vesela vrtna zabava. Na zabavu su pozvani svi članovi Udruge, njihovi prijatelji, suradnici, volonteri i drugi, koji će moći sudjelovati u nizu zanimljivih aktivnosti na otvorenom.
Kako su kazali u udruzi Naša dica, ulaznica za ovo događanje je dio odjeće u plavoj boji.

U Splitu će se s obilježavanjem Dana svjesnosti o autizmu započeti u petak, 1. travnja, u organizaciji Centra za autizam i Udruge za autizam, na splitskoj rivi, gdje će u 11 sati nastupiti polaznici Centra i članovi Udruge te gosti iz udruge Sunce, rock grupa Barber shop te zbor II gimnazije Split. U 12 sati planirano je puštanje plavih balona, a u 18 sati u GKM-u održat će se predstava pod nazivom „U zemlji Jajoliji“, u kojoj su glavni glumci polaznici Centra za autizam.

U četvrtak, 7. travnja, u 17 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, bit će održano predavanaje “Iz roditeljskog kuta – kvaliteta života osoba s autizmom”, a predavač će biti Milena Kolak.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij