hren

VRIJEDNO SAKUPLJALI STARI PAPIR
U Eko akciji Zeleni korak, među školama čiji su učenici tijekom godine vrijedno sakupljali stari papir te im je zbog toga pripala nagrada dm-a je i škola „Prof. Filipa Lukasa“ iz Kaštel Starog.

U ovoj akciji, kojoj je cilj prikupljanje i recikliranje starog papira, ove je godine sudjelovalo197 škola iz svih županija u Hrvatskoj, a svaki deseti osnovac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju.
Iz Splitsko-dalmatinske županije u akciji je sudjelovalo čak 35 škola, a  nagrađeno je deset najuuspješnijih, od čega su tri iz Splitsko-dalmatinske županije, a uz školu u Kaštel Starom to su PŠ Zaostrog i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz Lovreća.
Ove tri škole zajedno su prikupile 18 tona papira.
Ostalih sedam nagrada pripalo je OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Lopatineca, OŠ Fran Koncelak iz Drnja, OŠ Ljudevit Gaj iz Nove Gradiške,  PŠ Milke Trnine iz Križa, PŠ Torčec, PŠ Gotalovo i PŠ Ljupina.
Najboljih deset škola prikupile su čak 350 tona papira, ili kako su kazali organizatori akcije, recikliranjem je spašeno više od 6.000 stabala.

Učenike navedenih deset škola, koje su pokazale posebnu predanost eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate, dm će nagraditi opremom po izboru svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.


Foto: Zeleni korak


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij