hren

PREVENTIVA ZBOG  ZAŠTITE  ZDRAVLJA KORISNIKA OD BROJNIH POSJETITELJA
Zaštitne trake postavljene oko Centra za rehabilitaciju Mir, poput onih kojima su uvođenjem posljednjih mjera ograđena dječja igrališta i sportski tereni, ovog su vikenda kod dijela stanovnika Rudina, posebice onih u njihovom susjedstvu, izazvala popriličan nemir i strah da se, nakon  domova za starije i nemoćne, COVID-19 uvukao i u ovaj centar.

No, kako doznajemo, mjesta za paniku nema već su razlozi upravo suprotni. Točnije isključivo preventivni jer se posljednjih dana, otkako je zatoplilo, popriličan broj naših sugrađana odlučuje za šetnje po centru i uokolo njega, dovodeći tako izravno u opasnost zdravlje štićenika i nepotrebno ih izlažući mogućnosti zaraze.

Prema riječima ravnatelja centra Boška Rozge, velik broj ljudi proteklih dana počeo je šetati kroz centar i koristiti njegovo parkiralište, ne razmišljajući pri tom kako njihovi korisnici zbog lošeg zdravstvenog stanja također spadaju u rizičnu skupinu, pa im njihovo ponašanje dodatno otežava ionako tešku situaciju u kojoj smo se svi našli.

Pokušali su, kaže ravnatelj Rozga, u suradnji s Gradom i Civilnom zaštitom Kaštela doći do zaštitnih ograda kojima bi spriječili nesmetan ulazak u prostor Mira, no kako nisu uspjeli u tome, zaštitne trake bile su jedino rješenje da sačuvaju zdravlje svojih štićenika.

Stoga i ovim putem pozivaju građane da imaju razumijevanja i budu odgovorni te se suzdrže od  posjeta i boravka u krugu centra Mir, kako ne bi dodatno dovodili u opasnost zdravlje i ugrozili živote njihovih korisnika.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij