hren

Devastacija ionako devastiranog hotela Palace i njegovog okoliša, tema je o kojoj često pišemo, ne samo kako bi potakli nadležne na skrb o tom području već i probudili svijest naših sugrađana o zaštiti kulturne i prirodne baštine koja se tamo nalazi. Oni koji skrbe o objektu, ponekad nas i čuju, no dio naših sugrađana niti čuje, niti vidi te nastavljaju s neodgovornim ponašanjem.

Tako je bilo i ove srijede u prijepodnevnim satima, kada je vozač teretnog vozila iskoristio otvoreni  južni prolaz u park hotela i uklonjeni  lanac nakon jučerašnje vatrogasne intervencije na manjem požaru te odlučio unutar zelenila istovariti otpad u plavim vrećama.
To bi mu i prošlo da sve to nije vidjela jedna Kaštelanka te ga upozorila da vrši nedozvoljenu radnju i zaprijetila mu objavom u medijima.

- Čovjek mi se pravdao da ga je vlasnik obližnjeg ugostiteljskog objekta usmjerio da tu istovari otpad, kao da je to najnormalnija stvar.  Nakon što sam mu zaprijetila objavom fotografija u medijima te kontaktiranjem nadležnih, ipak se predomislio i na kraju otpad ponovo skupio u kamion – priča nam naša sugrađanka, naglasivši kako ljudi ne shvaćaju da odlaganje otpada na tom području nije samo estetsko i ekološko pitanje, već prvenstveno pitanje sigurnosti, o čemu svjedoči i požar dan ranije.

Vozač je, s otpadom ponovo utovarenim u vozilo, napustio to područje, a gdje je otpad na kraju završio, možemo samo pretpostavljati.

 

Foto:Čitatelj


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij