hren

HOĆE LI NAĆI NOVOG VLASNIKA
Hotel Palace u Kaštel Starom više od 15 godina čeka svoju novu sudbinu, a hoće li se nešto pomaknuti s mrtve točke znat će se više između 29. srpnja i 12. kolovoza, nakon nadmetanja u sklopu treće elektroničke dražbe, na kojoj će se ovaj hotel, u sklopu Kaštelanske rivijere, moći kupiti i za nešto više od 18 milijuna kuna.

Za sudbinu hotela Palace građani Kaštela pokazuju već godinama izniman interes, u nadi obnove i ponovnog početka rada nekada  jednog od najljepših hotela na širem području.

A priča o propasti hotela, kojeg se često naziva perjanicom kaštelanskog, ali dalmatinskog turizma, mogla bi ispisati stranice i stranice.
No ukratko podsjetimo, Hrvatski fond za privatizaciju prodao je nešto više od 70 posto Kaštelanske rivijere pa tako i hotel Palace, 2005. godine Tulipan grupi, koja je za hotel platila 18 milijuna kuna, ali i 76 milijuna kuna duga vjerovnicima i dobavljačima. Tulipan grupa najavila je tada obnovu stare zgrade te uređenje poslovnog hotela i kongresnog centra, odnosno ulaganje od 200 milijuna kuna.  Započeli su s rušenjem pojedinih djelova početkom 2007. godine, no tada nastaju problemi vezani  sa zaštićenim parkom koji okružuje hotel, kao i problemi jer je vlasnik tražio mogućnost veće izgradivosti nego je to bilo u tom trenutku dozvoljeno prostornim planovima. Kako sve ne bi stalo, Grad Kaštela čak je promijenio GUP, no dok je to realizirano iz Tulipan grupe stigla je vijest da se neće nastaviti s radovima jer su financijska sredstva u međuvremenu uložili u druge projekte. I tada je sve stalo.

Tulipan grupa jedno je vrijeme tražila novog kupca, za cijenu od 120 milijuna kuna, no onda je ponovo stigla vijest kako „neće odustati od Palacea“ pa su 2014. godine najavljivali nastavak projekta izgradnje novog dijela hotela i uređenja starog te kako će sve biti gotovo do početka turističke sezone 2016. godine.
No, umjesto početka rada,  stigla je vijest o otvaranju stečajnog postupka nad propalom kaštelanskom tvrtkom.

Početkom prošle godine ulaganje u hotel Palace najavljivao je poduzetnik Jozo Parčina, koji je otkupio potraživanja agencije HETA, sljednice Hypo banke koja je imala založno pravo.
Parčina je čekao prodaju u stečajnom postupku putem FINE, no bilo je pitanje hoće li biti i drugih zainteresiranih. A sudjelovanje na javnoj dražbi najavila je čak i Tulipan grupa.
Kako nas je informirao stečajni upravitelj Stjepan Lović, stečajni postupak nad Kaštelanskom rivijerom vodi se pred Trgovačkim sudom u Dubrovniku, a do sada su održane dvije javne dražbe, no zainteresiranih nije bilo.
Treća javna dražba trebala je biti već održana, no odgođena je radi situacije izazvane proglašenom pandemijom.

Procijenjena vrijednost nekretnina Kaštelanske rivijere je 73,5 milijuna kuna, a cijena se svakom javnom dražbom spušta pa je najmanji iznos za prodaju na sljedećoj javnoj dražbi 18.3 milijuna kuna.

Ako bude novih vlasnika, isti će za plaćenu cijenu dobiti više od 36 tisuća metara četvornih objekta i zemljišta, između ostalog hotel površine 3.690 metara četvornih, bazenskih površina oko 400 kvadrata, parkovni prostor od 13 tisuća metara četvornih, ostalih različitih zemljišta površine nešto manje od 15 tisuća kvadrata, kao i dvorište od 4.400 metara kvadratnih.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij