PUNI KOŠEVI I BROJ DJELATNIKA
Na pojedinim lokacijama uz obalu koševi za otpatke često su prepuni, a smeće iz njih završi na ulici, travnjacima, plažama, neke su od primjedbi građana na, kako su kazali,  izgled koševa za otpatke tijekom dana, a uz primjedbe o izgledu koševa, navedeno je da je primjetno da je ove sezone na ulicama manje djelatnika koji skrbe o čistoći javnih površina.

Je li točno da se koševi prazne manjim intenzitetom zbog nedostatka djelatnika u Vlastitom komunalnom pogonu, pitanje je koje smo uputili nadležnima u Gradu Kaštela, koji su, uz činjenicu da bi dodatni djelatnici uvijek dobro došli, ipak prepune koševe obrazložili nepropisnim ponašanjem dijela građana, koji često koševe za otpad koriste kao „odlagalište“ manjih količina otpada iz domaćinstava.

- Koševi za otpatke uredno se svakodnevno prazne na svim lokacijama. Koristimo priliku da zamolimo građane da kućni otpad ne bacaju u koševe za otpatke po parkovima i plažama. Iz dva razloga, prvo, stvaramo lošu sliku neurednog grada, a drugo,  cijena odvoza kućnog otpada im neće biti puno manja ako  tjedno jednu vreću s kućnim otpadom  bace na plažu ili park.  Samo će grad biti neuredniji, a slika o nama, građanima Kaštela će biti onakva kakvu zasigurno ne bismo željeli. Molimo sve naše sugrađane da se ponašaju odgovorno u postupanju s otpadom jer je čist grad pravo, obveza i zadovoljstvo svih nas i svi smo dužni dati svoj mali doprinos kako bi naš grad bio uredniji i ljepši – poručili su iz Vlastitog komunalnog pogona.

Dodatni djelatnici zadnjih nekoliko godina na kaštelanske ulice stižu dijelom i putem državnog programa javnih radova, no ove godine zbog svega što se događalo u proteklim mjesecima, zapošljavanje djelatnika putem javnih radova kasni.

- Izvijestili smo Zavod za zapošljavanje o potrebama Grada Kaštela za trideset djelatnika u javnim radovima.
Zavod za zapošljavanje će ovoga tjedna provesti analizu svih zahtjeva od strane gradova, općina i ostalih institucija javnih službi i ustanova, a koje imaju pravo natjecati se u ovom postupku. Nakon toga slijedi odobravanje te natječaj za zapošljavanje tako da tijekom kolovoza možemo očekivati nove djelatnike u javnim radovima. O početku natječaja ćemo obavijestiti odmah po odobravanju postupka – informirao nas je upravitelj  Vlastitog pogona Ivan Čagalj.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada