hren

Na pothodnik u Kaštel Sućurcu kod igrališta HNK Jadran požalili su se pojedini stanovnici toga mjesta koji žive iznad magistralne ceste jer ga ne mogu koristiti kako bi lakše i brže prešli brzu cestu, prije svega ga ne koriste iz straha za svoju sigurnost jer je neosvijetljen. No upravo taj pothodnik nije niti namijenjen pješacima jer je riječ o improviziranom prolazu koji se nalazi u koritu potoka.

- Ja tu živim i ne smijem proći tim prolazom, bojim se i usred dana. Rijetki su oni koji tu prolaze, uglavnom idemo na semafor – kazala nam je jedna stanovnica toga mjesta koju smo zatekli kraj pothodnika, misleći da će njime i proći. No, ona je ogradu zaobišla i nastavila put brze ceste na semafor.
Na prvi pogled  prema pothodniku ne stječete dojam da postoje ikakvi problemi te se ne vide razlozi zbog kojih ga pješaci ne bi mogli koristiti, nema nikakvog znaka zabrane. Na samom ulazu ima ogradu sa obje strane i stepenice, čini se sve u najboljem redu dok u njega ne zavirite. Taman je i neosvijetljen, a kako iz stropa vise kabeli od struje, djeluje opasno za pješake, posebno za djecu.

Zašto jedan takav pothodnik nije siguran i iskoristiv za pješake, objašnjenje stiže iz Grada.

- Postoje dva pješačka pothodnika u Kaštel Sućurcu na Magistrali Ivana Pavla II i to kod igrališta HNK Jadran i kod vatrogasnog doma. Nastali su kao improvizirani prolazi u koritu saniranih potoka i kao takvi su upitne iskoristivosti. Vlastiti pogon sustavno održava i čisti pothodnike i interventno reagira prema dojavi građana ili Komunalnog redarstva. Nažalost, elektroinstalacije se vrlo često uništavaju od strane nasilnika i vandala – poručuju iz Grada i napominju da će Grad kao i do sada sanirati stanje u pothodnicima te da je na svima da se odgovornije odnosimo prema zajedničkoj imovini.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij