Državno natjecanje iz informatike ovu godinu trebalo se održati u ožujku u Primoštenu, no zbog situacije sa koronavirusom natjecanje je prolongirano te je održano početkom listopada. Sudjelovalo je preko 170 učenika osnovnih i srednjih škola koje je pratilo preko 110 mentora.

Nakon provedenih školskih i županijskih natjecanja diljem Hrvatske i državno natjecanje se organiziralo u pet kategorija Logo, primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera, prenosi Hrvatski savez informatičara.

U natjecanju su sudjelovali i učenici OŠ Ostrog iz Kaštel Lukšića sa svojim mentorima te su u konkurenciji sa ostalim natjecateljima osvojili dva hvale vrijedna mjesta. Tonči Crljen osvojio je 1. mjesto u kategoriji Digitalnih kompetencija, dok je Ivan Jurić u kategoriji Osnova informatike osvojio 3. mjesto. Njihovi mentori su Radmila Matijašević Foscarini i Božena Ukić.

- Učenici Tonči Crljen 6.c i Ivan Jurić 8.a, sudjelovali su na Državnom natjecanju iz informatike.
Ponosni na njihov uspjeh čestitamo njima i njihovim mentoricama te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu – stoji na stranicama OŠ Ostrog.

Ovogodišnje Državno natjecanje koje je održano u matičnim školama natjecatelja  je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatski savez informatičara koji kao suorganizator ovog natjecanja sudjeluje sa svojim najboljim stručnim suradnicima, redom bivšim natjecateljima u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, ali i priznatim profesorima i mentorima iz informatike i programiranja.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij