hren

OSLOBOĐENJE KAŠTELA OD FAŠIZMA
U spomen na više od 400 Kaštelana, koji su u nekoj od postrojbi NOV-a položili živote u borbi protiv nacizma i fašizma u Drugom svjetskom ratu te oko 150 civilnih žrtava fašizma, a u prigodi obilježavanja 76. obljetnice oslobođenja Kaštela, članovi kaštelanske udruge antifašista, položili su cvijeće i zapalili svijeće pred spomenicima poginulim borcima.

A među onima koji su poginuli za slobodu prije 76 godins i više, bili su i Čedo Bakotić, Ivan Mateljan, Stipe Miloš, Petar Meštrović,  Vicenco Carev, Josip Milin, Ana Andromak, Rato Tomaš, Ante Ojdanić, Danica Rabadan, Marin Milan – Stude, Ivan Mornar, Branko Klišmanić, Katica Tarabene, Ante Baričević, Domina Bedalov, Josip Britvić, Ivo Petrić, Ante Tadin, Petar Paravija, Boško Beretin, Grgo Čavka, Ante Klarić, Srećko Grozdanić, Ivan Veljača, Tonka Biočić, Tonći Garbin, Vladimir Bonacin, Jozo Miolin, Ivan Vicetin i brojni drugi.

U utorak ujutro članovi ABA-e tako su položili cvijeće i upalili svijeće pred spomenicima u Donjim Kaštelima, Kaštel Sućurcu, Kaštel Gomilici, Kaštel Lukšiću i Kaštel Kambelovcu, a u Kaštel Sućurcu pridružilo im se i izaslanstvo Grada Kaštela.
Članovi ABA-e položili su cvijeće i upalili svijeću i pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću.

 

 

Foto: V. Ugrina


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij